Aleea Muncii din Vulcan, stradã ce porneste de la sensul giratoriu cu ”orologiul dacic”, adicã din inima Vulcanului, duminicã mirosea a fecale de nu puteai sta prin preajmã. Ploaia adusese în centru tot ce nu a putut prelua canalizarea… Responsabilii spun, dar mult mai tehnic, cã în curând Vulcanul va mirosi a iarbã proaspãt cositã si a trandafiri!!

Duminicã, dupã ploaia toretialã care a cãzut deasupra municipiului Vulcan, ne-am aventurat într-o vizitã la niste amici ce locuiesc într-un bloc aflat la 50 m de bulevard. Am fãcut cale întorsã pentru cã nu am putut pãtrunde pe Aleea Muncii din cauza suvoielor de apã amestecate cu fecale si a sãpãturilor devenite tarcuri de porci îndelung neîngrijite. Adicã pe lângã mirosurile greu de suportat, noroiul devenit cleios, iar stratul acestuia destul de gros, încât îti smulgeau încãltãrile. Am fost nevoiti sã facem cale întoarsã, nu înainte de a întreba o doamnã corpolentã, încãltatã cu cizme de cauciuc, ce se întâmplã acolo.

1-1”Vai de capul nostru. Eu zic cã stau în buricul Vulcanului si uitati-vã ce e aici. Vã dati seama cã tot cãcatul din Dallas se revarsã si este adus de apa asta care curge, aici, în centru. Aici, tot lucreazã Hidroconstructia, de-aia e santier. Numa cã tot pãmântul sãpat a fost luat de apa care vine de mai sus si acum nu mai ai pe unde sã mergi. Da, da, cãcatul ãsta merge prin fata resturantului pânã la magazinele de pe colt cu bulevardul. Si vedeti cât de tare miroase? La blocurile astea unde stãm nu poti deschide un geam, cã vomiti”- a declarat locatara blocului.

”Primarul Ile ne-a spus cã sunt subdimensionate tevile de canalizare si nu pot prelua toatã mizeria de la populatie si cã o sã se facã, dar pânã atunci ne îmbolnãvim dracului aici, ca sã nu mai zic de copii, pe care îi duc în spate portiunea asta pânã îi scot la drum curat. Vã dati seama cã aici nu se pot juca nici când e uscat, cã se joacã pe rahat si e boalã curatã”- a spus cu nãduf alt locatar.

Seful departamentului Dezvoltare din cadrul SC Apa Serv Petrosani, Monica Tarcea, a precizat cã pe Aleea Muncii se lucreazã la reabilitare retea apã-canalizare, la fel si pe strãzile Traian si Eminescu, Abatorului si Ungurului.

1-2”Da, acolo lucreazã Hidroconstructia. În ceea ce priveste refacerea terenului, a locurilor unde s-au efectuat lucrãri, o comisie de receptie, din care face parte si un reprezentant al Primãriei Vulcan, va verifica la fata locului si va semna sau nu procesul verbal de constatate. Functie de acest proces verbal de receptie se va face plata lucrãrii” – a declarat Monica Tarcea.

Dupã spusele autoritãtilor, în Vulcan, în viitorul apropiat, locul mirosului greu de fecale va fi luat de cel romantic, de iarbã proaspãt cositã si trandafiri…

Ileana Firtulescu