Finantatorul echipei FC Hunedoara, Silvian Toma, a fost retunut de procurorii DIICOT, la capatul unor audieri care au durat cateva ore bune. Alaturi de Toma au mai fost retinute alte 20 de persoane ridicate in urma descinderilor ce au avut loc duminca in dosarul evaziunii fiscale de peste 20 de milioane de euro.

Tatal lui Silvian Toma, Petrica Toma, fost comisar la Garda Financiara si detinatorul unei companii si a unui hotel in Baile Herculane, a fost lasat in libertate, la fel ca si ceilati hunedoreni cercetati in acest caz cu ramificatii in mai multe judete. Persoanele retinute au fost prezentate magistratilor de la Tribunalul Mehedinti, cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au descins, duminica dimineata, in 9 locatii din judetul Hunedoara – 8 in Hunedoara si una in Deva, intr-un dosar in care este vizata o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activitati fiind de 20.000.000 de euro. Nu mai putin de 10 persoane, cei mai multi oameni de afaceri, au fost ridicati de acasa si dusi la audieri

In acelasi timp, au avut loc perchezitii in Strehaia, municipiul Cluj, Timisoara si in Arges. Judetul Hunedoara ar fi parte intr-o harta mai larga a zonei de actiune pentru membrii gruparii infractionale, care au infiintat mai multe societati – fantoma si, in acelasi timp, au racolat si administratori ai unor firme pentru operatiuni comerciale fictive, prin care sa spele bani.

Carmen Cosman