8Tinerii din Municipiul Lupeni care au primit o locuintã în cel de-al doilea bloc ANL construit aici, au avut posibilitatea sã-si aleagã singuri apartamentele si garsonierele în care vor locui de acum înainte. Cele mai râvnite locuinte au fost cele cu vederea la strada principalã.

“Astãzi ( luni) am invitat 39 de tineri sã vinã sã-si aleagã locuinta, câte o garsonierã pentru fiecare, pentru cã toamna trecutã noi am repartizat locuintele, dar nu avea aleasã garsoniera. Ei au venit împreunã cu familiile, cu copii, sã viziteze blocul, iar dupã ce fac asta, îi vom striga nominal, în functie de punctaj si îi vom întreba ce apartament au ales. Apoi, le vom înmâna cheile si va urma semnarea contractului. În momentul de fatã blocul mare are mici retusuri de fãcut, respectiv parcarea din fatã, dar am considerat cã mai întâi trebuie sã facem aceastã actiune, iar apoi sã ne ocupãm si de parcare  ”, ne-a declarat Gabriel Lungu, city manager Municipiul Lupeni.

Cei care vor sta în blocul ANL au luat toate locuintele la rând pânã când au gãsit-o pe cea doritã.

“M-am tot uitat pe aici si am pus ochii pe vreo douã, dar acum sã vãd dacã am si noroc”, a declarat un tânãr. “ Când am ales m-am uitat dupã mai multe lucruri, sã aibe geamurile pe fatã, sã fie cu balcon si la cât de spatioasã este”, a sus un alt tânãr.

În acest bloc sunt 45 de garsoniere si un apartament, iar în primul bloc dat în folosintã si ocupat deja, sunt 30 de garsoniere, 10 apartamente cu 3 camere si 5 cu douã.

Luiza Andronache