9Un bãrbat de 52 de ani, din Petrosani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, dupã ce a încercat sã violeze o bãtrânã de 84 de ani si apoi i-a furat toti banii pe care îi avea la ea. Cumplita faptã a fost reclamatã politistilor din Petrosani de un bãrbat care le-a povestit oamenilor legii cã o femeie de 84 de ani din municipiu, în timp ce se afla pe un teren viran din apropierea unei statii de combustibil din Petrosani, a fost agresatã de cãtre o persoanã de sex masculin.

Bãtrâna s-a întâlnit întâmplãtor cu agresorul ei, Teodor Morosan, iar acesta s-a oferit „binevoitor” sã o însoteascã la grãdina pe care femeia o detine pe malul Jiului de Est. „În momentul în care au ajuns la terenul respectiv, bãrbatul a început sã o loveascã pe femeie, încercând sã întretinã relatii sexuale cu ea. Partea vãtãmatã a cãzut la pãmânt, agresorul sustrãgându-i suma de 60 lei”, spun reprezentantii IPJ Hunedoara. Femeia a ajuns în stare de soc la Spitalul de Urgentã Petrosani, iar agresorul a încãput la scurt timp pe mâna politistilor, care l-au prins chiar la locul faptei.

Teodor Morosan a fost retinut initial pentru 24 de ore pentru  comiterea infractiunilor de

tâlhãrie si tentativã de viol, iar în urma prezentãrii sale în fata magistratilor Judecãtoriei Petrosani, instanta a emis pe numele sãu mandat de arestare preventivã pentru 29 zile. Acum, acesta este depus în Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

Carmen Cosman