9Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a inspectat clãdirea ambulatoriului pentru a vedea stadiul lucrãrilor de reabilitare. În câteva luni, proiectul de reparatie capitalã si dotare cu aparaturã, va fi gata.

Lucrãrile de reabilitare a Policlinicii din Petrosani sunt în fazã avansatã, iar muncitorii mai au putin si terminã tot ceea ce înseamnã compartimentare si anvelopare a clãdirii. “Policlinica din Petrosani a beneficiat si beneficiazã de un proiect de reabilitare pe fonduri europene. Lucrarea, în ceea ce priveste clãdirea, este într-un stadiu foarte avansat si urmeazã ca în perioada urmãtoare sã facem dotarea cu echipamente si mobilier”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Contractul pentru dotarea cu aparaturã de ultimã generatie si mobilier nou a cabinetelor de aici, de-abia a fost semnat. “Joi am semnat contractele de furnizare pentru mobilier si aparaturã. Lucrãrile, în total, în toamnã vor fi gata”, a mai precizat primarul Petrosaniului.

Aparaturã de peste 4 milioane de lei

O firmã din Bucuresti va furniza echipamenele medicale pentru ambulatoriul de la Petrosani. Administratia localã de la Petrosani a atribuit contractul pentru furnizarea de echipamente medicale aferente ambulatoriului integrat al Spitalului de Urgentã societãtii bucurestene Cortech Med. Valoarea totalã a contractului este de 4.105.000 de lei. Mai multe sectii ale ambulatoriului vor fi dotate cu aparaturã medicalã. Echipamentele medicale se vor amplasa în cabinete medicale chirurgie, recuperare, urologie, oftalmologie, ORL, anatomie patologicã, ortopedie, pediatrie, interne, cardiologie, ginecologie, gastroenterologie, dermatologie, neurologie, radiologie, dializã, laborator clinic. În cadrul contractului, cabinetele ambulatoriului vor fi dotate cu aparaturi medicale de ultimã generatie precum ecografe, microscoape, defibrilatoare, dar si multe alte echipamente medicale. 9-1 În cadrul aceluiasi proiect a fost atribuit si contractul pentru achizitia de mobilier specific ambulatoriului. Licitatia a fost câstigatã de o firmã din Petrila la valoarea de 359.000 de lei. Totodatã, clãdirea ambulatoriului va fi modernizatã, proiectul cuprinzând, printre altele, amenajarea unei receptii si a unei zone de asteptare si relaxare, precum si realizarea unui lift pentru persoanele cu dizabilitãti. Valoarea proiectului este de 18,7 milioane lei, sumã din care 98 la sutã reprezintã fonduri nerambursabile si doi la sutã, contributia comunitãtii locale din Petrosani. Lucrãrile la ambulatoriul de specialitate al spitalui de Urgentã Petrosani ar urma sã fie finalizate pânã în toamna acestui an. Proiectul se numeste “Reabilitarea, modernizarea si achizitionarea echipamentelor pentru ambulatoriul de specialitate“, din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 si costã în jur de 20 de milioane de lei. Contributia primãriei la aceastã investitie este de 2 % din suma totalã.

Luiza Andronache

Monika BACIU