Parangul poate fi o destinatie de vis pentru iubitorii muntelui, insa drumul pana la Telescaun este unul de groaza. Incalzirea vremii a scos la vedere craterele din drum, care din pacate nu pot fi evitate.

Gropile adanci de cativa centimetrii si aproape una langa alta, sunt cu greu evitate de soferii care merg la munte. Ciuruiala din sosea a iesit la vedere odata ce stratul de zapada s-a topit. De altfel, an de an, turistii se plang ca aceasta portiune le da batai de cap, insa daca nu au incotro, trebuie sa treaca prin gropi, chiar daca risca sa-si rupa masinile. Administratorul drumului, primaria Petrosani, este constienta de situatie. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune ca an de an are probleme din aceasta cauza. “ Asa este. Portiunea aceasta, din pacate este cu structura din beton si in fiecare an avem probleme legate de gropile care apar in primavara, insa n-am putut sa intram cu o reparatie capitala, pentru ca acolo sunt programate investitii pentru canalizate”,, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Tot edilul petrosenean mai spune ca anul acesta, portiunea de drum care este in administrarea primarie, va intra in reabilitate completa, in baza programului national 10.000 de kilometri. “ Ulterior va fi covor asfaltic, pentru ca drumul este inclus in programul national de investitii al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Lucrarile vor demara anul acesta, iar firma care a castigat licitatia este din Timisoara. Am luat legatura cu ei si in momentul in care vremea ne va permite, probabil ca ne vom apuca de lucru”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Luiza Andronache