O unitate comercialã care vinde înghetatã în centrul Petrosaniului, la douã tonete, si-a închis activitatea pânã va fi verificatã de Circumscriptia Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Petrosani. O directoare de scoalã a intrat în spital dupã ce a mâncat înghetata cumpãratã de la chioscul amplasat vizavi de magazinul Pluss.

O datã cu instalarea temeinicã a verii, a crescut si vânzarea la înghetatã. Acum este vremea ei si ca urmare este cumpãratã cu plãcere de la orice tonetã. Doar cã existã si riscul de a te intoxica, dacã produsele folosite la prepararea ei nu sunt în regulã.     De ghinion sau neglijentã a avut parte chiar directoarea Scolii Gimnaziale ”Sf. Varvara” din Aninoasa, care aflatã prin zona Pietei centrale Petrosani, lunea trecutã, s-a gândit sã se rãcoreascã si a cumpãrat o înghetatã de la toneta de vizavi de magazinul Pluss. A urmat o dupã amiazã si o noapte de groazã, trecând prin chinurile unei toxiinfectii alimentare. A ajuns la Urgenta Spitalului Petrosani unde i s-a aplicat tratamentul adecvat timp de douã zile, cu continuarea acestuia la domiciliu fiind vorba si de o deshidratare accentuatã datoritã stãrii de vomã prelungitã.

3-1Sesizat, seful Circumscriptiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Petrosani, dr. Octavian Popescu, s-a deplasat imediat la societatea care a comercializat respectiva înghetatã. ”Este vorba de o societate din Sebes, care are douã puncte de vânzare a înghetatei – unul lângã parcarea de vizavi de Banca Transilvania si altul în Piata Petrosani. Proprietarul a fost foarte cooperant, s-a sistat pe loc vânzarea,s-a închis unitatea pânã la verificare. L-am invitat la sediul institutiei noastre cu cele necesare verificãrii. Functie de ce se va constata, se vor lua mãsurile care se impun” – a declarat seful CSVSA Petrosani, Octavian Popescu. Acesta a precizat cã de regulã nu s-au gãsit nereguli pe acest palier si cã verificãrile sunt frecvente.

Ileana Firtulescu