Retea infractionalã specializatã în infractiunile economice, destructuratã de politisti

10Mai multe persoane suspectate de evaziune fiscalã si spãlare de bani au fost depistate în urma a 23 de  perchezitii domiciliare ce au avut loc, joi, dimineata, în judetele Hunedoara, Mehedinti, Timis si Alba.

Actiunea a fost organizatã de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinti, cu sprijinul politistilor din Timis, Alba si Hunedoara si a vizat destructurarea unei retele infractionale specializate în infractiuni economice. Activitãtile au avut loc la domiciliile a 11 administratori si la sediile a 12 firme din judetele mentionate, societãti folosite în activitatea infractionalã. “Cei în cauzã sunt suspectati cã, în perioada 2009-2012, în calitate de administratori ai unor societãti comerciale ar fi înregistrat tranzactii comerciale fictive de peste 3.000.000 euro, sustrãgându-se de la plata T.V.A. si a impozitului pe profit, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 euro. Pentru recuperarea prejudiciului, politistii urmeazã sã identifice bunuri mobile si imobile pentru aplicarea de mãsuri asiguratorii”, au declarat reprezentantii IGPR.

Mai multi suspecti au fost condusi la sediul I.P.J. Mehedinti pentru continuarea cercetãrilor sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de evaziune fiscalã si spãlare de bani.

Miercuri, în judetul Hunedoara a mai avut loc o actiune în fortã a oamenilor legii. În acest caz, ofiterii de la BCCO Craiova si procurorii DIICOT instrumenteazã un dosar în care sunt cercetate 25 de persoane care se ocupau cu spãlarea banilor proveniti din

afacerile cu fier vechi.

Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.