Una dintre societãtile controlate de fostul prefect de Hunedoara Aurelian Serafinceanu si administratã de Anne – Marie Bartalis, a dat în judecatã toate institutiile publice care i-au venit în minte doar ca sã scape de plata datoriilor la canalizare. Însã, a pierdut! SC Gerom Real Estate are de achitat aproximativ 9.100 de lei pentru acest serviciu.

Societatea Gerom Real Estate SRL, una dintre continuatoarele activitãtii defunctei UMIROM Petrosani, a dat în judecatã Guvernul, Consiliul Judetean Hunedoara, Consiliul Local Petrosani si chiar Municipiul Petrosani. Totul pentru o conductã prin care trec dejectiile din Petrosani si pe care societatea controlatã de Serafinceanu ar vrea-o în propria administrare. Asta dupã ce a refuzat sã achite datoria de 9.111,53 de lei pe care o are fatã de operatorul de apã si canalizare, ApaServ Valea Jiului SA, si pentru care firma a fost chematã în instantã. În 2011, reprezentantii Gerom Real Estate Petrosani au invocat în instantã o exceptie de nelegalitate. Au chemat la barã Guvernul României, Consiliul Judetean Hunedoara, ApaServ Valea Jiului si, ulterior, ca intervenient, Municipiul Petrosani si totul pentru acel „canal de ape menajere si industriale”, dupã cum se numeste în acte conducta în cauzã. Oficialii Gerom erau nemultumiti de hotãrârea de Guvern care atestã patrimoniul public al Judetului Hunedoara si care nu le dãdea dreptul la acea conductã prin care trec dejectiile.

Încã o actiune în instantã

Procesul a ajuns pânã la Înalta Curte de Casatie si Justitie, dar, firma controlatã de Serafinceanu a pierdut la absolut toate instantele. Cum nu erau dispusi sã-si plãteascã facturile – desi, probabil, procesele au fost mult mai costisitoare – în 2012 administratorul Gerom Real Estate, Anne – Marie Bartalis a promovat o nouã actiune în instantã cu obiect „anulare act administrativ” si a chemat la barã, din nou, Consiliul Judetean Hunedoara, Consiliul Local Petrosani si Municipiul Petrosani. “Solicitãm obligarea pârâtului Consiliul Judetean Hunedoara la anularea partialã a Hotãrârii 121/ 2008, respectiv a pozitiei 66 din anexa 3 la hotãrâre, “canal de ape menajere si industriale”, bun ce apartine subscrisei. (…) Prin hotãrârea contestatã, la art. 3, se aprobã trecerea bunurilor ce alcãtuiesc sistemul de alimentare cu apã si canalizare al Municipiului Petrosani, din domeniul public al Judetului Hunedoara si din administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, în domeniul public al Municipiului Petrosani si în administrarea Consiliului Local Petrosani”, se aratã în cererea de chemare în judecatã. Iar printre aceste bunuri se aflã, evident, si buclucasa conductã!

SAMSUNG

Care este substratul real…

Desi administratorul firmei Anne – Marie Bartalis a încercat din rãsputeri sã convingã instanta de judecatã cã teava cu dejectii este a Geromului, nu a reusit. Tribunalul Hunedoara nu i-a dat câstig de cauzã, iar la finele lunii iunie a.c. si Curtea de Apel Alba Iulia a  respins recursul formulat, ca nefondat. Si nu trebuie uitat cã toatã aceastã zbatere în instantã pentru un biet canal colector o reprezintã, în realitate, o datorie cãtre operatorul de apã si canal, în valoare de 9.11,53 de lei, la care se adaugã penalitãti de întârziere. Gerom  a fost datã în judecatã încã din februarie 2011, dar în august 2011 procesul a fost suspendat “pânã la solutionarea exceptiei de nelegalitate invocatã de pârâta SC Gerom Real Estate SRL, privind HG 1352/2001”, adicã tocmai cea care atestã patrimoniul public al judetului Hunedoara. Si pentru cã instanta nu le-a dat conducta cu dejectii, procesul privind pretentiile financiare a fost repus pe rolul Judecãtoriei Petrosani si are termen în 18 septembrie.

SAMSUNG

Carmen Cosman