Omul de afaceri Emil Bercea si-a exprimat intentia, încã o datã, de a prelua Clubul Jiul din Pretrosani. El spune cã stie în ce se bagã si crede cã e singurul care are potential. Asta a fost decizia sa, chiar înainte ca administratia localã sã încerce relansarea echipei.

Emil Bercea revine în prim-planul mass-mediei locale din Valea Jiului si reitereazã ideea de a prelua clubul de fotbal ce îi apartine omului de afaceri Alin Simota. Bercea spune cã ar vrea ca totul sã fie legal si sã nu se mai ajungã în situatia în care Jiul – fanionul Vãii – sã se desfiinteze din cauza datoriilor. „Am spus si voi spune din nou cã vreau sã preiau Clubul Jiul Petrosani. Stiu în ce mã bag si sunt pregãtit si cred cã sunt poate singurul om de afaceri care am si posibilitatea de a face acest pas. Vreau sã nu mai ajungem la ceea ce a fost si sã mergem la stadion cu capul sus, fãrã sã ne temem cã avem datorii si sã termin cu problemele de acum”, a sustinut Emil Bercea, independent de ceea ce s-a discutat miercuri la primãria din Petrosani.

Emil Bercea a mai înaintat o astfel de idee si atunci când suporterii echipei Jiul din Petrosani au organizat un miting de protest pe strãzi, tocmai în ideea de a sustine echipa Jiul. Cum atunci Clubul Jiul era gestionat de Alin Simota, lucrurile nu au decurs confrom asteptãrilor sale. Acum, chiar dacã recunoaste cã nu vrea sã loveascã un om ca Simota, „cãzut la pãmânt”, Bercea crede cã poate sã înainteze aceastã propunere celor interesati.

Oficialii de la Jiul vor echipa în Liga a IV-a

Nici autoritãtile locale si nici responsabilii de la Clubul din Lunca Jiului nu stau cu  mâna în sân. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi de la Petrosani a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinte de presã, cã echipa Jiul trebuie revigoratã si chiar se cautã solutia pentru un

posibil parteneriat public-privat. „Am avut o întâlnire azi (n.r miercuri, 3 iulie), cu domnul George Boboc, care este responsabil la Clubul Jiul, cu Marin Tudorache si cu Damian Militaru. Ideea principalã a fost aceea de a putea sã activeze în Liga a IV-a echipa. Aici sunt mai multe aspecte de discutat, dar ei ne-au arãtat cã s-au înregistrat cu o asociatie sportivã A.S Fotbal Jiul Petrosani – una nouã – cu care vor sã înscrie echipa în campionatul din Liga a IV-a. Rãmâne sã discutãm cu ce putem noi ajuta aceastã echipã, pentru cã trebuie sã existe si o echipã de juniori, asa cum prevede regulamentul”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În ceea ce priveste ideea lansatã de omul de afaceri Emil Bercea, primarul Iacob Ridzi s-a arãtat dispus sã colaboreze. „Solutia este sã gãsim un investitor sau un om care îsi doreste sã investeascã în echipã si noi sã sprijinim tot ce înseamnã miscarea sportivã. (…) Acest investitor nu trebuie decât sã ia legãtura cu cei care sunt la asociatia sportivã si sã se înteleagã. În ce priveste baza sportivã, pentru cã ea este proprietatea Consiliului local, noi suntem de acord cu orice solutie, rãmâne sã se punã de acord si cu cei care au în comodat baza sportivã. Este vorba despre acea asociatie sportivã, iar reprezentantii ei vor fi chemati peste câteva zile ca sã avem o discutie si din punct de vedere juridic”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

Diana Mitrache