6Un fost miner, actual membru al Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului vrea sã intre în greva foamei. Omul e nemultumit de faptul cã viata e tot mai scumpã si, dupã o viatã la minã, nu îsi mai poate plãti facturile.

Paul David a lucrat la minã în Valea Jiului, iar acum se ocupã de problemele pensionarilor din Valea Jiului, dar sustine cã va intra în greva foamei. Omul face acum demersurile necesare pentru ca protestul sãu sã fie legal si spune cã s-a sãturat de sãrãcie si minciunile clasei politice. „Sunt nemultumit de scumpirile care au început cu data de 1 iulie.  Dãm în plus 8 % la gazul metan si 1 % la curent si mã astept sã ni se scumpeascã viata efectiv, iar eu nu mai fac fatã cheltuielilor. Fac toate demersurile sã fie legalã greva mea si nu mai mãnânc”, spune Paul David, secretar executiv al Ligii Sindicatelor pensionarilor Mineri din Valea Jiului. Pensionarul miner sperã sã i se alãture si alti fosti ortaci, pentru cã viata e tot mai scumpã, iar în Valea Jiului asta se simte si mai acut. În plus, omul spune cã tineretul e în colaps si îl dã ca exemplu pe fiul sãu, care nu a reusit sã îsi gãseascã un loc de muncã aici, iar ca el sunt sute de absolventi de facultate. „Fiul meu e absolvent de facultate  si nu are un loc de muncã încã. USL-ul ne-a promis 1 milion de locuri de muncã si uitati unde am ajuns! Nici nu le mentin pe cele care le aveam”, a mai adãugat David.

Paul David cautã acum sã îsi facã actele necesare si, în câteva zile, omul va înceta sã se alimenteze în semn de protest.

Diana Mitrache