Nervi întinsi la maxim si sute de kilometri de ocolit

Nervi, asteptare sau sute de kilometri de ocolit. Restrictia rutierã din Defileul Jiului îi nemultumeste pe soferi. Marti a fost prima zi în care traficul rutier pe Defileul Jiului a fost restrictionat. Sute de soferi au fost întorsi din drum încã de la primele ore ale diminetii. Unii mergeau în concediu, iar altii aveau de tranzitat acest drum pentru a ajunge în sudul tãrii.

”Mergeam la Herculane, iar acum trebuie sã ne întoarcem. Folosim rutele ocolitoare pentru cã nu avem ce face. Nu stiam cã drumul va fi închis si asa vom avea ce ocoli”, spune un conducãtor auto.

Un alt caz este cel al unor familii care s-au întors din concediu din Grecia. Au strãbãtut mii de kilometri, iar la câtiva kilometri de casã au fost trasi pe dreapta.

3-1”Vroiam sã merg la Târgu Jiu acasã pentru cã venim din Grecia. Suntem nedormiti de 24 de ore, suntem nemâncati si ne-am grãbit sã ajungem, ne-au sunat niste colegi cã la ora 9 se închide Valea Jiului. Am ajuns la ora 9 si trei minute si nu ne-au mai dat voie. Asteptãm ca nu avem ce face, nu mai putem sã mai conducem atât ca sã ocolim pe Transalpina. Trebuiau sã închidã doar o parte a traficului sau sã se dea drumul alternativ, puteau sã lucreze noaptea si ziua sã se circule. Ei lucreazã de 20 de ani aici si nu au fãcut doi metri pãtrati de sosea. Pe timpurile de mult apuse aceste lucruri s-au fãcut într-un an.

Ãstia acum nu sunt în stare sã facã nimic. Sunt foarte curios desearã când plecãm sã vãd ce au fãcut ei azi”, spune bãrbatul tocmai întors din concediu. Au fost si situatii în care distributorii trebuiau sã ajungã la destinatie folosind ruta din Defileul Jiului. Mai grav, acestia transportau marfã perisabilã. ”Am carne proaspãtã în masinã si nu stiu dacã nu se va strica. Nu am ce face decât sã mã intorc înapoi pe Caransebes”, spune un alt conducãtor auto.

3-2Defileul Jiului va fi închis în fiecare zi de marti, miercuri si joi de la ora 9 la ora 18. Aici este principala cale de acces din Valea Jiului în sudul tãrii, iar pe perioada lucrãrilor soferii sunt nevoiti sã aleagã rutele ocolitoare, lungi de sute de kilometri, sau sã astepte redeschiderea traficului.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.