Solutiile specialistilor pentru minerit, analizate de Ministerul Economiei

10Ministerul Economiei are în vedere redeschiderea unor mine, doar nu se stie care sunt acestea. Acesta este un rãspuns al reprezentantilor Ministerului Economiei cãtre deputatul PP-DD, Monica Iacob Ridzi care i-a prezentat ministrului Vosganian un set de solutii pentru eficientizarea mineritului din Valea Jiului. Printre solutiile oferite de deputat s-a numãrat aplicarea solutiilor specialistilor din minerit si energie la situatia din industria termoenergeticã româneascã.

Reprezentantii ministerului de resort vor analiza propunerea deputatului. ”Propunerile avasate de dumneavoastrã sunt de un real interes si vor fi  analizate de Ministerul Economiei si în conditiile în care în urma analizei se vor dovedi viabile, se vor materializa în practicã. Ministerul Economiei a initiat modificarea Legii minerlor nr. 85/2003 în sensul relansãrii activitãtii miniere prin oferirea posibilitãtilor redeschideri unor mine închise prin hotãrâri de Guvern, actiune ce poate genera locuri de muncã si venituri bugetare importante. De asemenea este în curs de elaborare strategia minierã

pentru perioada 2012-2035 ce pune un accent deosebit pe cercetare stiintificã”, se aratã în rãspunsul oferit de reprezentantii Economiei deputatului. În ceea ce priveste strict mineritul si partea energeticã reprezentantii ministerului Economiei o îndrumã pe Monica Iacob Ridzi la alt minister, cel al Energiei.

Monika BACIU

One Response to Solutiile specialistilor pentru minerit, analizate de Ministerul Economiei

  1. Ingrijorat says:

    Un grup de experti a lucrat aproape un an la acest document. Cand a fost finalizat, a cazut guvernul. Este totusi inca pe site-ul ministerului.
    merita citit

    http://www.minind.ro/resurse_minerale/Strategia_Industriei_Miniere_2012_2035.pdf

    ar fi urmat dezbaterea publica, dar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo