Undeva la un  miliard si o sutã de mii de lei este suma pe care primarul Gheorghe Ile a tocat-o pe simulacrul de nedeie ce a organizat-o la sfârsitul sãptãmânii trecute. Pe ce a cheltuit edilul din Vulcan acesti bani? Bunã întrebare…!

Dacã am fi cârcotasi am spune cã bunãstarea familiei Ile trebuie sustinutã cu bani de la bugetul local, cã unu e Gheorghe Ile în Vulcan si nu degeaba a fost poreclit de localnici “Pasã de Vulcan”. Numai cã, pe primarul Gheorghe Ile, pe care, nu-i asa?, îl cunoastem ca fiind un om onest, nu îl putem suspecta cã si-ar fi afundat mâna în teschereaua bugetului destinat acestui bâlci, denumit generic Nedeia Vulcãneanã.

2-1Realitatea este cã localnicii au rãmas profund dezamãgiti de ceea ce au vãzut zilele trecute, iar reactiile lor sunt exact pe mãsura evenimentului. “Ile si-a bãtut joc de bani si de nedeia traditionalã. Nu mi-a mai fost dat sã vãd o asa mizerie. Organizarea a fost sub orice criticã. Cred cã Ile nu a dat bani pentru mizeria asta!”, spune Grigore.

“Domnule, aproape an de an am fost la Nedeia Vulcãneanã, iar aceastã manifestare s-a dorit încã de la prima editie a fi una de pãstrare si promovare a traditiilor momârlãnesti. Ce am vãzut anul acesta m-a scârbit. Nu vreau sã jignesc pe nimeni, dar din punctul meu de vedere a fost o mare tigãnie, un talcioc de prost gust, un spectacol grotesc. Sã-i fie rusine primarului Gheorghe Ile pentru cã ne-a irosit banii nostri pe aceastã porcãrie!”, spune Marin, pensionar. Nu mai revenim sã prezentãm atmosfera groteascã din timpul celor douã zile de asa-zise manifestãri, din respect pentru locuitorii municipiului Vulcan. Oamenii din Vulcan, cu care am vorbit, ne-au rugat totusi sã-i solicitãm primarului Gheorghe Ile sã facã public decontul cheltuielilor Nedeii Vulcãnene, iar noi cerem sã ne transmitã lista decontului de cheltuieli pentru a o arãta opiniei publice, deoarece considerãm cã suma este exorbitantã în comparatie cu ce s-a întâmplat, de fapt, în realitate.

2-2Oare consilierii personali l-or fi sfãtuit pe Ile cum sã o dea în barã si cum sã se umple de penibil la aceastã editie a Nedeii Vulcãnene?

Marius Mitrache