Anuntatã încã de acum o sãptãmânã, restrictia de circulatie pe ruta DN 66 din Defileul Jiului intrã în vigoare de marti, 2 iulie. Nicio masinã, indiferent de tonaj, cu exceptia celor aflate în misiune, nu va mai trece pe aceastã sosea în zilele de marti, miercuri  si joi. Restrictia este valabilã între orele 9,00 si 18,00,când pe artera rutierã se fac lucrãri de reparatii.

Artera din Defileul Jiului nu a fost reabilitatã niciodatã, iar acum sunt portiuni întregi care riscã sã cadã în Jiu si pun în pericol siguranta cãlãtorilor care tranziteazã pe calea auto prin Defileul Jiului.

Soferii nu vor putea circula pe Defileul Jiului intre Târgu Jiu si Petrosani, sãptãmânal, marti, miercuri si joi. Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România a luat aceastã decizie pentru a efectua lucrãri de reparatie la soseaua dintre munti. CNADNR ofera conducãtorilor auto variante ocolitoare. Pentru a ajunge la destinatie, evitând Defileul Jiului, soferii pot urma traseul: DN 67 – Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebes – Simeria – Hateg – Petrosani.

Sectorul de drum cuprins în proiectul de reabilitare are 32 de kilometri, iar costul reparatiilor se ridicã la 185 de milioane de lei.

Diana Mitrache