Loc cu luminã si multã verdeatã. Asa aratã cimitirele din municipiul Petrosani care seamãnã cu adevãrate lanuri de verdeatã. Greu se mai disting crucile, iar de mormintele în sine nici nu se mai pune problema sã fie zãrite printre ierburile crescuteb din abundetã.

Reprezentantii administratiei locale de la Petrosani spun cã vor remedia aceastã problemã, însã s-au axat în principal pe eliminarea ierbii din zonele centrale.

”Colegii nostri de la SPADPP se ocupã de curãtenia în aceste locuri, însã în aceastã perioadã mai ales în urma ploilor care au cãzut în cantitãti foarte mari este necesarã o tãiere a ierbii în toate zonele municipiului Petrosani. Colegii m-au asigurat cã imediat ce vor termina cu centrul civic si cu parcurile din Petrosani vor intra si în cimitirele de pe raza municipiului”, a precizat Nicu Tascã, purtãtor de cuvânt al Primãriei Petrosani.

4-1Cei de la Primãrie spun cã si cetãtenii care au rude înmormânatate ar trebui sã se implice în activitatea de curãtire a suprafetelor din zona mormintelor.

”Ar fi ideal ca si apartinãtorii celor care îsi dorm somnul de veci acolo sã se implice în acest lucru, însã sunt foarte putini care fac acest lucru”, a mai spus sursa citatã.

În municipiul Petrosani sunt trei cimitire, însã toate sunt invadate de ierburi înalte de aproape un metru.

Monika BACIU