7”Nu mã mai duc cât trãiesc cu ãstia pentru cã mint pentru a atrage oamenii. Nu pun toate cheltuielile la vedere, cumperi ca prostul biletul si te lasã pe jos” – Marius Adrian Cocs, Lupeni. Dacã deschizi paginile internetului, te inundã oferte la bilete de avion, ieftine, de îti vine sã iei Europa la rând si chiar sã treci oceane.

Cum românii nostri, plecati masiv în tãri strãine, vin si pleacã în aceastã perioadã  a concediilor de varã, acest lucru este manã cereascã pentru companiile de transport terestre si aeriene. Ca urmare, prin campanii agresive de publicitate au venit si ofertele care sã-i atragã pe cãlãtori. Doar cã luat dupã aceste oferte, Marius Adrian Cocs, din Lupeni, a rãmas… pe jos, ca sã nu spunem în aer, pentru cã este vorba de teapa care i-a tras-o o linie aerianã. Compania avionului low cost cu care Marius Adrian trebuia sã ajungã la Madrid, pentru a-si  reîncepe munca dupã un concediu binemeritat, a oferit bilete on line, doar cã la aeroport i s-a mai cerut 150 lei pentru bagajul de calã si 150 check in-ul, bani pe care nu-i avea, pentru cã a considerat cã nu are rost sã se întoarcã în Spania cu lei, iar euro avea cât sã ajungã de la aeroport la domiciliul de acolo. Ca urmare, a rãmas pe jos.

”Nu mã mai duc cât trãiesc cu ãstia pentru cã mint pentru a atrage oamenii. Nu pun toate

chetuielile la vedere, cumperi ca prostul biletul si te încaseazã la îmbarcarea în avion mai mult chiar decât la un avion de linie. Îmi spusese mie un amic, care a plecat în Londra, sã am grijã, pentru cã el a pãtit-o si acum a ales un British Airways, la un pret mai mare cu doar 10 euro. Ãstia îl luau din Cluj cu avionul, îl transbordau la Bucuresti si erau incluse bagaje, check in, plus mâncare în ambele avioane, ca sã nu mai vorbim de conditiile de zbor. Deci aveti grijã cu ãstia cu law cost cã sunt tepari” – a declarat supãrat Marius Adrian.

O emisiune întreagã – Business Magazin, de la RTV, atrãgea atentia telespectatorilor exact pe acest aspect, ca al lupeneanului Marius Adrian C., respectiv al cãlãtoriilor ieftine cu avionul, care nu sunt deloc ieftine, preturile variind de la companie la companie.

Ileana Firtulescu