12Un bãrbat de 40 de ani, din Petrosani, s-a crezut, pe semene, smecher tare când a cãlcat sub rotile motocicletei vestigiile istorice din cetatea dacicã Sarmizegetusa Regia. A fost prins, însã de jandarmi si sanctionat.

Jandarmii montani din cadrul Postului Grãdistea de Munte – Sarmizegetusa Regia au depistat o persoanã care a pãtruns cu motocicleta în incinta monumentului istoric Sarmizegetusa Regia.  Bãrbatul fãcea parte dintr-un grup de sapte persoane care au urcat cu motociclete si ATV-uri la cetatea dacicã Sarmizegetusa Regia. Dar, în timp ce colegii sãi s-au oprit în parcarea amenajatã în apropierea monumentului, Romulus R., în vârstã de 40 ani, din Petrosani, a ignorat total marcajele si personalul de la casa de bilete de la intrarea în obiectivul turistic si a pãtruns cu motocicleta pe poarta de vest a cetãtii. “Bãrbatul a fost oprit de jandarmii montani, care, dupã ce l-au condus în afara incintei monumentului istoric, l-au sanctionat contraventional cu amendã în valoare de 100 lei, în conformitate cu Regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia – Grãdistea de Munte”, a declarat Nicolae Rãducu, purtãtor de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani executã permanent misiuni de ordine publicã în zona sitului arheologic Sarmizegetusa Regia – Grãdistea de Munte, din data de 16 mai 2013, iar din data de 17 iunie aceastã misiune a fost preluatã de o structurã nou înfiintatã în cadrul IJJ Hunedoara, respectiv Postul de Jandarmi Ordine Publicã Montan Grãdistea de Munte – Sarmizegetusa Regia. “Jandarmii reamintesc turistilor cã nerespectarea regulilor de vizitare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia – Grãdistea Munte constituie contraventie si se sanctioneazã cu amendã cuprinsã între 50 si 2000 lei”, a mai spus Rãducu.

Carmen Cosman