7Si de parcã tot nu ar fi de-ajuns toate cele prin care localitatea Aninoasa trece, ieri a venit si un rãspuns pe cât de halucinant, pe atât de neasteptat. Dupã ce drumul a fost spart, ciuruit si tãiat de muncitorii care au lucrat la canalizare, Ministerul Economiei a anuntat sec cã…. nu mai are bani de dat pentru asfaltare.

Ani la rând, jurnalistii din toatã Valea Jiului au vorbit de cât  de rãu aratã Aninoasa si cât de greu se circulã aici. S-au fãcut filmãri, fotografii, s-au scris sute de pagini, s-au fãcut nenumãrate reportaje, si de fiecare datã, edilul sef se arãta optimist, fie cã vorbim de actualul,Nicolae Dunca, fie de fostul, Ilie Botgros. Exista de câtiva ani un proiect câstigat de reabilitare a drumului, dar care a fost întârziat de începerea lucrãrilor la canalizare.

Aici a existat mereu certitudinea cã anul acesta se începe marea asfaltare, asa cum n-a vãzut niciodatã Aninoasa. Pânã astãzi… Rãspunsul venit de la  Bucuresti a fost total neasteptat. „Am fãcut demersuri pentru a obtine fonduri pentru asfaltare, dar Ministerul Economiei ne-a transmis chiar astãzi ( ieri) o adreesã prin care ne spune cã nu mai sunt fonduri. Noi totusi, avem niste promisiuni cã se vor gãsi niste fonduri pentru asfaltarea de la stadion pânã la primãrie”, ne-a declarat Nicolae Dunca, primarul Orasului Aninoasa.

7-1Si, cu toate acestea, edilul aninosean are încã o urmã de optimism în glas, care rezultã din discutiile pe care le-a avut el demult cu Varujan Vosganian, Ministrul Economiei. Asta desi hârtiile spun altceva. Lucrãrile de introducere a canalizãrii vor fi gata în circa o lunã, iar atunci, nu cã acum nu ar fi aproape la fel, imaginea asupra întregi localitãti ar fi una ca de vis urât, ba chiar un cosmar pentru soferi.

Luiza Andronache