9Bãrbatul care asigura legãtura cu turistii de la Caba Buta din Muntii Retezat e de negãsit. Omul a dispãrut aproape douã luni si nimeni nu poate sã dea relatii despre el. Politistii l-au dat în urmãrire nationalã si jandarmii încã îl cautã prin munti.

Cabanierul de 57 de ani din Uriucani a fost cãutat în tot acest timp de salvamontisti, jandarmi si politisti, dupã ce a dispãrut de la cabana pe care o avea în grijã. Bãrbatul era ajutor de cabanier si ar fi trebuit sã ajungã acasã dupã Pasti. El a fost vãzut ultima datã de colegul sãu, înainte de vacanta de Pasti, când l-a înlocuit la paza cabanei si a aprovizionat cu cele necesare locatia din munte. Este vorba despre cabana Buta, aflatã la peste 15 km distantã de drumul national DN 66A.

Politia hunedoreanã l-a dat în urmãrire nationalã si cãutãrile continuã. „Noi l-am dat în urmãrire la nivel national, imediat ce am fost sesizati de disparitia sa, la data de 6 iunie, iar tot ce stim acum este cã omul mai plecase si cu alte ocazii, dar de fiecare datã s-a întors acasã. Pânã acum nimeni nu a reusit sã gãseascã vreo urmã lãsatã de acesta dupã disparitie”, a precizat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Caba Buta se aflã la altitudinea de 1.580 de metri în muntii Retezat si este un loc vizitat de turisti. Este posibil ca la cabanã sã fi fost chiar turisti în perioada în care acesta a fost acolo, înainte de Pasti, însã, nimeni nu a putut sã dea indicii cu privire la locul în care omul ar fi putut sã plece.

Diana Mitrache