10Tone de sticle din plastic au ajuns în albia Jiului, la confluenta celor douã cursuri în Defileul Jiului. Acolo, odatã ce apa a crescut, din cauza precipitatiilor, sticlele s-au adunat si, la fiecare cotiturã din albie plutesc acum zeci de sticle. Toate se adunã ca într-o horã si se rotesc cu repeziciune ca într-un carusel, mânat de puterea torentelor de apã.

Cu sigurantã, mizeriile ajung în apã de la populatia din Valea Jiului, iar cei care vãd acum ce se petrece în Defileul Jiului sunt de-a dreptul oripilati.

„De unde credeti cã vin astea? De la noi, mai de sus. Toti aruncã mizeriile în apã, de la momârlani, la cei care merg la picnic. Cã doar nu au ajuns purtate de vânt”, spune un munictor care lucreazã în Defileul Jiului.

„Apa e încã mare, dar sã vedeti când mai scade. Atunci abia dacî vezi apa de sub plasticuri”, îl completeazã un altul. Albia Jiului a ajuns un adevãrat depozit de PET –uri.

Cel mai vizibil, depozitul de PET-uri, este de pe marginea apei. Se pare ca apa Jiului a cãrat din amonte tone de sticle din plastic, iar acum coboarã spre Gorj.

10-1An de an cei din zona Târgu Jiu au sesizat Garda de Mediu din cauza deseurilor care sufocã Jiul, dar prea putin s-au luat mãsuri.

Cei de la mediu spun cã e imposibil sã îi amendeze pe vinovati, în conditiile în care nu sunt prinsi în flagrant, iar legea picnicului nu si-a fãcut niciun efect în Vale.

Diana Mitrache