7Infractionalitate redusã datoritã camerelor de supraveghere video. Administratia localã din Lupeni a implementat un proiect de peste 800 de mii de lei pentru montarea de camere de supraveghere urbanã.

Acesta a devenit functional, iar potrivit autoritãtilor locale, numãrul actelor de vandalism si a altor infractiuni a scãzut în zona în care aceste camere au fost montate.

”Am avut un proiect de supraveghere video, un proiect care ne-a ajutat enorm de mult, s-a implementat, s-a terminat demult si de câteva luni ajuta foarte mult comunitatea pentru cã foarte multe infractiuni s-au rupt din fasã cu acest sistem de supraveghere.

Multi se feresc pentru cã în maxim cinci minute se afla cine a sãvârsit o infractiune în oras”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã.

Proiectul ”Sistem de supraveghere video urbanã a municipiului Lupeni”  îsãi propune scãderea ratei infractionalitãtii în Municipiul Lupeni si cresterea rapiditãtii si capacitãtii de solutionare a infractiunilor stradale în localitate.

Valoarea totalã a proiectului a fost de 832.452,81 lei, din care valoarea finantãrii nerambursabile a fost de 626.191,58 lei.

Monika BACIU