10Au început pregãtirile de santier pentru demararea proiectului de reabilitare a drumului de pe Defileul Jiului. Toate procedurile de organizare vor dura însã cam o sãptãmânã, asa cã pânã atunci, soferii mai pot încã sã circule pe aici. „ Firma constructoare începe pregãtirea în vederea începerii activitãtii de restrictie si închidere efectivã a circulatiei.

Sunt câteva actiuni pregãtitoare printre care cea de informare a cetãtenilor pentru a sti ce urmeazã, apoi un fel de instruire a agentilor de circulatie si de verificare a semnalizãrii.

Este o altã semnalizare în acest caz, cea efectivã de pe Defileu, cât si cea de la intersectiile mari din tarã: Filiasi, Simeria sau Râmnicu Vâlcea, prin care sunt atentionati conducãtorii auto cã este închis Defileul în zilele respective si sunt mentionate si rutele ocolitoare”, ne-a declarat Ion Tudor, director al Sectiei de Drumuri Nationale Tg-Jiu.

De altfel, reprezentantii Drumurile Nationale recomandã rãbdare si prudentã din partea soferilor pe durata executiei lucrãrilor. “Îi rog pe conducãtorii auto sã aibã rã10-1bdare în zilele când se închide circulatia , sã nu încerce sã forteze pentru cã se expun unui pericol deosebit. Si, nu trebuie sã uite cã Politia Rutierã va fi la datorie si cã va trece chiar la sanctiuni”, a mai spus Ion Tudor.

Defileul Jiului va fi închis în zilele de marti, miercuri si joi, în acest timp acces vor avea doar ambulantele si masinile aflate în misiune. Restrictia este valabilã pânã în luna noiembrie. Proiectul de reabilitare a drumului costã undeva la 185 de milioane de euro si se va derula pe durata a circa 48 de luni.

Luiza Andronache