Salvamontistii si polistii din Petrosani au plecat, joi dimineata, in munti dupa un cioban care a fost gasit mort la o stana din Parang. Locatia este foarte sus in munte si drumul a fost anevoios, asa incat oamenii legii, ajutati de salvamontistii care stiu traseul, au ajuns cu greu la stana.

Aceasta este situata la o altitudine de peste 1.800 de metri, in zona denumita Grivele, sub Parangul Mare. „Noi am fost solicitati de politistii criminalisti care au cerut ajutor pentru a ajunge in acel loc. Am urcat cu masinile de teren si apoi mai bine de o ora pe jos”, a declarat Dumitru Barlida, seful echipei Salvamont Parang.

Politistii din Petrosani au fost anuntati de rudele ciobanului si o echipa de criminalisti a plecat in muntii Parang pentru a stabili cum a fost posibil decesul ciobanului.

4-1Potrivit politistilor, omul are 32 de ani si a fost zarit, de colegul cu care se ingrijea de stana, cazut intr-o rapa. Omul nu mai prezenta semne vitale si cei care au ajuns la el s-au chinuit sa-l scoata din locul in care si-a pierdut viata. „Din primele date, reiese ca barbatul de 32 de ani a cazut intr-o rapa in momentul in care se indrepta spre stana. Acolo a fost zarit de un alt cioban, care a alertat imediat oamenii legii. Nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale, dar continuam cercetarile pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat cu omul care si-a pierdut viata”, spune Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.

Trupul neinsufletit al omului a fost coborat din munte si depus la morga spitalului din Petrosani, unde urmeaza sa i se faca autopsia, pentru a se stabili cu exactitate cauza mortii.

Diana Mitrache