6Maidanezi eliberati. Dupa ce maidanezii au fost ridicati de pe strazi si castrati, acestia au fost eliberati. Prima actiune de acest gen a avut loc joi.“I-am castrat, vaccinat, crotaliat iar dupa legea in vigoare ii eliberam inapoi in teritoriu de unde i-am luat.  Noi procedam dupa cum ni s-a spus si dupa lege.

Asa prevede legea castrati, vaccinati, deparazitati si eliberati in teritoriu. Dupa ce sunt castrati maxim 3 zile masculii, femelele intre 7-10 zile dupa care pot si eliberate si ele”, a declarat Cosmina Padure, medic veterinar in cadrul adapostului de animale de la Petrosani.

Petrosanenii, iubitori de animale,spun ca aceasta masura este una buna, mai mult decat atat ei vin si cu alte propuneri. ”E foarte bine ca ii elibereaza. Eu iubesc cainii, le mai dau si de mancare, dar ar trebui facut un adapost special pentru ei unde sa fie tinuti”, a spus o femeie. In Valea Jiului a inceput sa functioneze serviciul judetean pentru ocrotirea animalelor fara stapan. Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Hunedoara, in subordinea careia functioneaza acest serviciu, la nivelul judetului sunt 40 de mii de maidanezi.

Monika BACIU