7Saptamana viitoare omul de afaceri Alin Simota ar putea fi exclus din Consiliul Local al municipiului Petrosani. Asta dupa ce PNL-istii hunedoreni au decis excluderea lui din partid.

Joi, 27 iunie, pe ordinea de zi a sedintei de consiliu de la Petrosani ar putea fi inclus si proiectul ce vizeaza inlocuirea din Consiliul Local al Municipiului Petrosani a consilierului local Alin Simota, arestat de procurorii DIICOT, intr-un dosar in care este acuzat de fapte grave. Potrivit presedintelui PNL Pretrosani, Dorina Nita, organizatia de aici asteapta doar decizia Biroului Judetean de partid si, in functie de aceasta se va decide inlocuirea din forul decizional local. „Cel mai devreme, Alin Simota ar putea fi inlocuit joi, aceasta fiind  prima sedinta, dupa ce a fost luata decizia la nivelul Biroului Judetean”, a precizat Dorina Nita, presedintele PNL Petrosani.

Simota a fost demis din PNL miercuri, cand intreg biroului judetean a decis asta in unanimitate. Locul sau in Consiliul Local al municipiului Petrosani ramane vacant si PSD-istii spun ca, potrivit algoritmului USL acesta va fi ocupat cel mai probabil de Viorel Pascu.

Alin Simota este consilier local PNL si a ajuns in consiliu pe listele USL. Tot pe aceeasi lista  este acum primul Viorel Pascu, iar PNL se afla abia pe pozitia a 3-a, dupa ce pe locul 2 este Iulian Codreanu, tot membru PSD.

Diana Mitrache