8Un miner care s-a disponibilizat de la EM Lupeni a fost descoperit spanzurat in propria locuinta dupa ce vecinii au simtit un miros greu care venea din apartamentul ortacului.

Cadavrul era intr-o stare avansata de putrefactie, iar oamenii cred ca era mort de mai bine de o luna. Barbatul, Robert Sas (48 de ani) divortase de sotie si locuia singur intr-un apartament din municipiul Lupeni. Vecinii acestuia spun ca nu l-au mai vazut de mai bine de o luna de zile si au crezut ca a plecat de acasa, mai ales ca intrase in pensie dupa ce s-a disponibilizat de la subunitatea miniera din localitate.

Oamenii au sesizat, zilele trecute, ca din locuinta ortacului venea un miros greu si s-au gandit ca i s-a intamplat ceva.

Miercuri seara aveau sa descopere ca banuiala lor s-a confirmat, barbatul fiind gasit spanzurat in apartament. „Era intr-o stare avansata de putrefactie, practic ajunsese ca o mumie. Eu zic ca are mai mult de o luna de cand a murit si acum a inceput sa se simta pentru ca a dat caldura”, a spus un vecin.

Langa el era un bilet in care isi lua ramas bun de la apropiati. Politistii din Lupeni au inceput o ancheta, insa nu sunt suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale a precizat, seful Politiei Lupeni, Dan Mocanu. Tot in municipiul Lupeni, in urma cu cinci zile, un alt barbat s-a spanzurat din cauza greutatilor. Tanarul de 25 de ani s-a spanzurat de un cui de la galeria de la perdea.

Maximilian Ganju