Un tânãr student spune cã a fost bãtut crunt de agentii de ordine publicã de la Politia Petrosani, luni seara. Rãnile de pe trupul bãiatului sunt grãitoare si confirmã  bãtaia pe care a îndurat-o acesta.

“ Stãteam cu bãietii în fata cãminului pe bancã si între timp a venit politia. Au zis cã am deranjat linistea publicã si apoi au plecat. Eu atunci am zis, când plecau ei: cine i-o fi chemat, femeia de la poartã?! Dupã aceea ei s-au întors înapoi, m-au întrebat care este problema, m-au îmbrâncit, mi-au pus cãtusele si m-au dus la sectia de politie. Dupã ce am ajuns, m-au bãgat undeva în spate si m-au bãtut cu cãtusele la mâini, apoi mi-au dat si amendã. Când am iesit afarã, eram bãtut, bãietii pot sã confirme asta”, ne-a declarat Daniel Mamarã, studentul agresat.

În sprijinul celor spuse de tânãrul agresat stau si declaratiile martorilor. Un alt student confirmã cã bãiatul avea urme vizibile de lovituri atunci când a iesit de la Politie, dupã declaratii. “Am mers la Politie sã vedem când îi dã drumul si ce se întâmplã. Când a plecat de la cãmin era bun si când a iesit de acolo era bãtut, vânãt tot si plin de sânge ”, ne-a declarat un martor sub protectia anonimatului.

1-1Cei doi mai afirmã cã sunt constienti cã poate au deranjat prin faptul cã ascultau muzicã la acea orã târzie, dar cã nu se justificã comportamentul politistilor.  Reprezentantii Politiei Petrosani au declarat cã… sanctionarea  contraventionalã a tânãrului s-a fãcut în mod procedural si cã acesta poate oricând sã depunã plângere dacã doreste.

“Confirmãm faptul cã în data de 17 spre 18 iunie , Politia Municipiului Petrosani a fost solicitatã sã intervinã în zona cãminului studentesc nr. 3 întrucât un grup de tineri deranjeazã ordinea si linistea publicã pe fondul consumului de bãuturi alcoolice. Pentru cã una din persoanele implicate a continuat sã se manifeste zgomotos si dupã sosirea patrulei de Sigurantã Publicã si a refuzat sã se legitimize, s-a luat mãsura proceduralã de încãtusare si conducere la sediul Politiei Municipiului Petrosani pentru luarea mãsurilor legale, persoana în cauzã fiind sanctionatã contraventional.

Interventia asupra tânãrului a fost proceduralã si legalã, iar persoana în cauzã are dreptul sã se adreseze cu plângere Parchetului competent dacã se considerã cã politistii au avut un comportament abuziv”, a declarat Alisa Rusu, purtãtor de cuvânt la Politia Petrosani.

Studentul bãtut spune cã va face o plângere pentru a reclama cele întâmplate. În prezent, el este internat la Spitalul de Urgentã Petrosani cu rãni în urma bãtãii primite.

Luiza Andronache