Arestarea lui Simota a cutremurat PNL

Efectele arestãrii liberalului Alin Simota asupra organizatiei PNL Petrosani sunt devastatoare. Lideri liberali din Valea Jiului recunosc deschis acest lucru si spun cã dacã mâine, Simota si-ar dovedi nevinovãtia,  PNL Petrosani tot ar avea o mare problemã de imagine.

Organizatia Municipalã a PNL Petrosani a fost asociatã timp de trei ani cu afaceristul Alin Simota, trimis în arest preventiv pentru cã ar fi condus o grupare care se ocupa cu cãmãtãrie, înselãciune, santaj si infractiuni cu violentã dupã cum sustin procurorii DIICOT. Simota a fost presedintele PNL Petrosani pânã în martie a.c., si chiar la accederea sa în fruntea liberalilor din capitala Vãii Jiului s-a pornit un scandal, existând voci care sustineau o fraudã la alegeri. Arestarea sa si acuzatiile care i se aduc au produs cu adevãrat un cutremur în organizatia municipalã, iar liberalii cu vechime cred cã partidul va avea de suferit pentru mult timp. „Tot ce s-a construit, tot ceea ce au realizat la Petrosani s-a nãruit acum. Asocierea liberalilor cu Simota este catastrofalã. Este clar cã PNL Petrosani va avea de suferit chiar si la urmãtoarele alegeri, problemele lui Simota cu justitia vor fi aduse atunci în actualitate si folosite de adversarii politici. Va fi extrem de greu sã convingem alegãtorii cã problemele lui Simota nu au legãturã cu partidul, PNL nu a stiu si nu a sustinut un politician care în timpul liber era cãmãtar si bãtea oameni. Mai este timp sã reparãm stricãciunile si este foarte clar cã trebuie sã ne despãrtim de un asemenea personaj”, spun liberalii.

Exclus din PNL

2-1Omul de afaceri, Alin Simota a fost exclus miercuri din Partidul National Liberal, decizia fiind luata in unanimitate de membrii Birolui Permanent Teritorial al PNL. Potrivit coordonatorului PNL Valea Jiului, Costel Avram, decizia a fost adoptata in conformitate cu art.20 pct.B din Statutul Partidului National Liberal.

Alin Simota a fost arestat pentru 29 de zile printr-o hotarare a Curtii de Apel Alba Iulia. Potrivit DIICOT el este liderul unei grupari infractionale organizate deosebit de violenta, specializata in comiterea unor infractiuni de santaj, camatarie, inselaciune. Gruparea a actionat in perioada 2007 – inceputul anului 2011. In total, au fost identificate mai mult de zece parti vatamate. Daca vor fi gasiti vinovati, cei in cauza risca pana la 20 de ani de inchisoare.
Maximilian GÂNJU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *