Zeci de oameni au iesit sã protesteze în Cartierul Carpati din Petrosani, dupã ce au aflat cã vor fi debransati de la alimentarea cu apã potabilã. Cei de la ape, însã, sustin cã nu au reusit sã se înteleagã cu responsabilii de la asociatia de proprietari, iar rãu-platnicii nu si-au achitat restantele. În conflictul iscat între locatari si angajatii de la Apa Serv, doi muncitori au fost sechestrati pret de câteva minute bune în subsolul unui bloc.

Cei mai multi dintre locatarii care s-au revoltat spun cã au plãtit facturile la zi si nu înteleg de ce acum, în plinã caniculã, au rãmas fãrã apã la robinet. „Noi nu avem datorii. Cum e posibil sã rãmânem fãrã apã? Nu e corect ce se întâmplã!”, au protestat nemultumiti oamenii. „Nu e prima datã când fac asa si e un atentat la sãnãtatea noastrã. Noi suntem oameni bãtrâni si ne plãtim facturile. Sã le taia apa celor care au datorii!”, au mai adãugat altii. Asociatia a fost somatã si chiar datã în judecatã, iar pânã în data de 13 iunie, trebuia adunatã o sumã de bani de la datornici. Totusi, cei de la ape spun cã acolo nu se pot întelege nici cu asociatia, nici cu locatarii care nu achitã. „Nu am avut cu cine sã vorbim de la asociatie. Noi am fãcut toate demersurile ca sã actionãm asociatia în judecatã, iar oamenii trebuie sã se îndrepte împotriva celor de acolo. Ei sunt de vinã, precum si cei care nu au plãtit. Un exemplu e profesorul Dimirache, pe care as vrea sã îl vãd la coadã sã plãteascã suma de 3.800 de lei, asa cum stau studentii la el la scoadã în sesiune”, a precizat Costel Avram, directorul SC Apa Serv sa Valea Jiului.

3-1Datoria asociatiei de proprietari trece de 109.000 de lei, iar cei de la ape nu au reusit sã primeascã un tabel cu datoriile exacte ale oamenilor.

În aceeasi situatie este si asociatia de pe Strada Aleea Poporului, acolo unde urmeazã sã fie debransat întreg cartierul, din cauza câtorva datornici care refuzã sã-si plãteascã facturile la apa potabilã consumatã.

Diana Mitrache