Zeci de oameni în puterea muncii si o gloatã de copii sãrãcãcios îmbrãcati au luat cu asalt cantina socialã din Petrosani. Motivul: au primit mâncare pentru douã sãptãmâni, timp în care angajata de la asistentã socialã va fi în concediu.

A fost un eveniment inedit si oamenii au preferat sã se plângã cã nu au ce mânca si cã de aceea sunt acolo. Erau totusi oameni care sunt în putere si care ar putea sã munceascã, însã, preferã sã stea cu mâna întinsã si sã astepte pomanã. Cei de pe margine au dat, însã, verdictul: „Crezi cã vor stii sã gãteascã? Vor avea o zi, douã, mâncare si sã îi vezi mai apoi!”, a spus un privitor de pe margine.

4-1Cei mai multi locuiesc în blocul de lângã cantinã si cât e ziua de lungã asteaptã ora mesei. Acum, cã angajata primãriei va fi în concediu, ei au primit cantitãti importante de carne de porc, pui, mezeluri, costitã, slãninã, margarinã si brânzã. O adevãratã pomanã, pentru simplul motiv cã sunt asistati social. „Unde sã muncim, cã nu avem unde si avem multi copii. Noi asa trãim aici si o sãne ajungã mâncarea astea pânã vom primi hrana caldã”, a spus una dintre femei, care venise cu toti copiii la coadã, dupã alimente.

Diana Mitrache