Controversatul afacerist, Alin Simota, aflat în arest preventiv si-a bãgat în datorii pânã si colegii de partid. Liberalii din Petrosani ar putea fi obligati sã scoatã din visteria organizatiei chiar si câteva zeci de mii de lei, bani ce reprezintã diferite datorii fãcute de fostul presedinte.

În perioada cât a condus Organizatia Petrosani a PNL, Alin Simota a amenajat sediul de partid în buricul Petrosaniului, într-un spatiu închiriat. Pe perioada cât a functionat sediul, Simota a adunat mai multe facturi restante la chirie ori utilitãti si pentru cã nu le-a plãtit a fost dat în judecatã de proprietarul spatiului. Astfel, s-ar fi adunat o sumã de 28 de mii de lei cu tot cu penalitãti doar la chiria sediului, dar si alte câteva mii de lei la energia electricã, plus penalitãtile de întârziere. Pentru ca încurcãtura sã fie si mai mare, toate contractele au fost încheiate de Alin Simota pe Organizatia Judeteanã a PNL Hunedoara, unde ocupã si în prezent functia de vicepresedinte.

Liberalii de la judet s-au trezit, pe cap, cu datoriile lui Simota

Toate somatiile de platã au ajuns la Deva, iar de acolo erau trimise la Petrosani pentru ca Simota sã stingã debitele. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru cã afaceristul a fost arestat preventiv.

„Sediul celãlalt nu era pe numele nostru, asa cã era de datoria lui sã achite datoriile. A avut pe sediul celãlalt o datorie la curent, dar pe care o avea în nume propriu. Nu stiu de ce apãrea  pe numele partidului pentru cã nu era a noastrã. Nu stiu exact care a fost întelegerea, eu nu am vãzut termenii în care s-a fãcut contractul acolo, pe sediul acela, însã datoria nu mi-o asum eu si nici partidul. Lui  (n.r. lui Alin Simota) i s-a cerut ferm sã plãteascã si a spus cã se ocupã de datorie. (…) Vã spun cã pânã la ora aceasta noi nu am dat absolut nici un ban si eu nu stiu sã-mi revinã mie obligatia sã plãtesc acea datorie. Mi-au venit niste înstiintãri de judecatã, dar el fãcuse totul pe PNL Hunedoara-Deva si stiu cu sigurantã cã debitele veneau pe PNL Deva si de acolo erau trimise la Petrosani. Cât este cuantumul acum, cât sunt penalitãtile, nu stiu”, a declarat presedintele interimar al PNL Petrosani, Dorina Nitã.

Incertitudine

Cum toate datoriile au fost fãcute de Simota în asa-zisul interes al liberalilor

din Petrosani, liderii de la Deva ar putea cere organizatiei din capitala Vãii Jiului sã plãteascã oalele sparte de Simota. „Nu avem cu ce plãti, acum nu pot spune cã eu nu mã descurc cât sã nu am nici un fel de datorie la chirie sau utilitãti.  Avem ceva bãnuti pusi deoparte, dar mi-ar pãrea rãu sã-i dau pe curent. (n.r. facturile restante) Mai degrabã as organiza o actiune, as tine bãnutii aceia pentru actiuni pe care sã le facem la nivel de

organizatie. Sincer, mi s-ar rupe sufletul sã-i dau pe curent, dar dacã trebuie…”, a mai precizat presedintele interimar al PNL Petrosani. Alin Simota a condus PNL Petrosani din anul 2011 si pânã în martie a.c., când a demisionat invocând motive personale. Controversatul afacerist si-a mentinut însã functia de vicepresedinte al PNL la nivel de judet si cea de consilier local la Petrosani. Omul de afaceri Alin Simota a fost arestat în urmã cu o sãptãmânã pentru cã ar fi condus o grupare care se ocupa cu, cãmãtãrie, înselãciune, santaj si infractiuni cu violentã dupã cum sustin procurorii DIICOT.

Maximilian Gânju