În timp ce primarul Gheorghe Ile se pregãteste de distractie, si este cu gîndul la Nedeia Vulcãneanã, zeci de oameni riscã sã se îmbolnãveascã. Focar de infectie într-un cartier din municipiul Vulcan.

Locuitorii blocului 16 de pe strada Traian din municipiul Vulcan sunt disperati din cauza dejectiilor care se scurg de sub bloc. Oamenii îndurã acest lucru de ani de zile, iar acum, date fiind si temperaturile ridicate, mirosul emanat de dejectii este greu de suportat.

3-1”Ne afecteazã, am fãcut o sesizare si la primãria, au sunat vecinii în alte pãrti. Ne afecteazã pentru cã sunt tântari, nu putem lãsa geamurile deschise, sunt fel si fel de microbi acolo. Nici copiii nu putem sã-i lãsam acolo. Canalul e iesit de anul trecut nu de acum, este foarte urât”, spune locatara imobilului cu numãrul 16 de pe strada Traian din Vulcan.

Responsabilii de la ApaServ Valea Jiului cunosc problema oamenilor, însã nu pot interveni din cauzã cã avaria este în zona proprietãtilor. ”A fost înregistratã si la noi o sesizare în acest sens, colegii mei de la sectia Vulcan au fãcut verificãri si s-a constatat cã reteaua exterioarã functioneazã corespunzãtor. Problemele sunt în interiorul proprietãtii lor de acolo, existã defectiuni la reteaua interioarã de canalizare. Locatarii au fãcut demersuri si la primãrie iar acestia au dat acelasi rãspuns pe care vi-l dau si eu cã trebuie reparate retelele interioare care se pot repara doar de cãtre proprietarii domeniului respectiv. Noi acordãm sprijin de fiecare datã când suntem solicitati, sprijin tehnic, dar este o problemã interioarã, proprietarii trebuie sã-si repare conductele si ceea ce au acolo în subsol.3-2 Defectul fiind sub bloc am înteles cã au de suferit toti cei care locuiesc acolo, si cei din blocul 16 cât si vecinii din celelalte blocuri”, a declarat Florin Donisã, director tehnic SC ApaServ Valea Jiului. Singura solutie pentru ca problema sã fie remediatã este ca locatarii imobilelor afectate sã contracteze servicii de specialitate din fonduri proprii.

Monika BACIU