Fost miner in Valea Jiului, un exemplu de viata

A ramas fara un picior in urma unui grav accident la mina. Nu a uitat acea zi niciodata, dar acum e exemplu pentru zeci de tineri, femei ori barbati, care, atunci cand il vad se ambitioneaza si cauta sa-i faca fata.

Nelutu Lazar, un fost miner la Livezeni este acum, la 45 de ani, unul dintre cei mai buni antrenori de fittness din Valea Jiului. Si-a creat singur aparatele cu care lucreaza, singur le sudeaza si, dupa ce a facut un curs de specialitate, e idolul tuturor tinerilor care il vad la sala de forta.

I-a fost greu, mina nu l-a iertat si la varsta cand tinerii ies la fotbal, ori la discoteca, el a ajuns intr-un scaun cu rotile. „S-a intamplat in 1987.Lucram la mina Livezeni si m-a prins transportorul cu raclete. A fost o perioada grea, am stat prin spitale, la Timisoara, greu a fost tot…dar am avut ambitie si mi-am revenit”, spune Nelutu Lazar.

La 20 de ani a luat viata de la capat. Altfel de cat a facut-o pana atunci ca miner. Nu a mai intrat in subteran, dar nici nu a fost impiedicat de faptul ca nu mai are un picior si joaca fotbal si acum ca atunci cand avea ambele picioare. „La inceput, cine nu ma stie, se fereste, ma evita sa nu ma loveasca, dar cand vad ca umblu in carje ca „astia cu doua picioare” cum le zic eu, nu mai tin cont. Eu ma ajut cu carja, driblez si apoi pasez, iar cum, toti o recunosc: sunt mai bun la fotbal ca multi altii si toti vor sa fie cu mine in echipa”,povesteste cu haz, Nelutu.

Viata i-a dat o palma, dar pentru ca a fost sportiv, nu a renuntat la ideea de a face sport. Acum e antrenor de fittness si, daca va vine greu sa credeti, e idolul celor pe care ii entreneaza. “Ne ambitioneaza mult. E altfel ca restul lumii si, tocmai faptul ca nu are ambele picioare, imi da curaj sa fiu si eu bun”, spune un tanar care vine la sala de farta a lui Nelutu.

Tot ce e in sala de fittness e gandit de el, creat de el si asamblat de el. “Am urmat un curs. Si acolo oamenii ma priveau altfel, dar nu conteaza. Viata e o lupta, nu? Si eu lupt. Am luat bucati de fier pe care le-am sudat si, asa cum am vazut in reviste,mi-am creat o sala de fittness. Totul este facut de mana mea. Tot ce vedeti aici e lucrat de mine, asa cum am crezut eu cae bine si toti cei care vin la sala au rezultate”, mai spune Nelutu.

Cum e o zi din viata lui? Mult mai activa decat a unui om normal. Se trezeste dimineata si mananca. Se ocupa de cele 3 fete ale sale si apoi vine cu maxi taxi la Vulcan, pentru ca face naveta zilnic. “Cum ajung aici, vad ce oameni am la sala, ma ocup de ei, imi fac antrenamentul, iar lapranz plec la Petrosani.  Ma duc acasa sa vad ce face familia, la 16 iau masa si apoi iar vin la sala unde stau pana seara. Nu e greu si eu pentru asta traiesc”,spune Nelutu.

Aceasta este povestea de viata a unui om modest si foarte ambitios, care nu a ramas un invalid, ci, dimpotriva, este un adevarat exemplu drept de urmat,  caruia carjele nu i-au fost o povara.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Fost miner in Valea Jiului, un exemplu de viata

  • 24 februarie 2012 la 12:18
    Permalink

    e o raritate de om si ce ambitie are vezi cam rar.tot respectul. Nu fac multi nici 3% din ce poate face nelutu

  • 29 februarie 2012 la 05:34
    Permalink

    Tot respectul pentru asa un om !

Comentariile sunt închise.