6Încep lucrãrile de amenajare a Defileului Jiului si traficul rutier va fi restrictionat 3 zile pe sãptãmânã. Astfel, potrivit Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România, în perioada 24.06.2013 – 01.11.2013, în zilele de marti, miercuri si joi, în intervalul orar 9.00 – 18.00, se va închide circulatia rutierã pe DN 66, pe sectorul cuprins între localitãtile Bumbesti Jiu – Petrosani, km 93+500 – km 126+000, pentru executia lucrãrilor de reabilitare a sectorului de drum mentionat. În acest interval traficul rutier se va desfãsura deviat, în ambele sensuri, pe rute ocolitoare.

Pentru relatia Târgu Jiu – Petrosani si retur: DN 67, Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebes – Simeria – DN 66 Simeria- Hateg – Petrosani.

Vor avea acces doar masinile aflate în misiune si salvãrile. „În zilele în care circulatia rutierã este închisã, circulatia autovehiculelor cu regim de circulatie prioritarã mentionate în OUG 195/2002, Art. 32, alin. (2) lit. a) si b) va fi permisã atunci când se deplaseazã în actiuni de interventie sau în misiuni care au caracter de urgentã”, se aratã într-un comunicat remis de CNADR.

Dirijarea si informarea participantilor la trafic vor fi realizate de piloti de circulatie care se vor afla în permanentã la capetele sectorului de drum restrictionat. Conducãtorii auto sunt rugati sã respecte semnalizarea temporarã corespunzãtoare închiderii circulatiei.

În Defileul Jiului încep practic lucrãrile de amenajare a terasamentului, care pe alocuri este extrem de degradat.

Artera din Defileul Jiului nu a fost reabilitatã niciodatã, iar acum sunt portiuni întregi care riscã sã cadã în Jiu si pun în pericol siguranta cãlãtorilor care tranziteazã pe calea auto prin Defileul Jiului. Proiectul are o valoare de aproape 185 de milioane de lei, acesta fiind câstigat de un consortiu denumit Copisa Constructora Piraneica.

6-1Conform contractului de executie adjudecat, compania Copisa Constructora Piraneica – în colaborare cu firmele Chirulli Andrea Impresa Individuale (din Târgoviste) si Coremi Inter SA (din Târgu Jiu) – va realiza lucrãrile de reabilitare a Drumului National 66, în lungime de 32,5 kilometri, ce face legãtura între judetele Gorj si Hunedoara. Lucrãrile de reabilitare a DN 66, între Petrosani si Bumbesti-Jiu, trebuie finalizate în 48 de luni.

Diana Mitrache