10Calitatea apei este corespunzãtoare la cismelele din Valea Jiului. Temperaturile de afarã sunt caniculare, iar reprezentantii societãtii de apã din Valea Jiului monitorizeazã în permanentã calitatea apei potabile de la cisemele.

”În municipiul Petrosani sunt montate o serie de cismele de cãtre cei de la SPADPP alimentate din reteaua publicã de distributie. Apa livratã corespunde calitãtii, deci este potabilã. Existã la nivelul societãtii o strategie de monitorizare a calitãtii apei întocmitã sub coordonarea DSP-ului si cuprinde puncte de recoltare si analiza din diverse surse. Aceste puncte au fost alese pentru a putea acoperi toatã reteaua de apã potabilã din Valea Jiului, aceste recoltãri se fac zilnic iar sãptãmânal ele trebuie sã cuprindã toatã Valea Jiului prin rotatie. La fel cum noi monitorizãm calitatea apei , asa o fac si cei de la DSP”, a spus Florin Donisã, director tehnic SC ApaServ Valea Jiului.

În trecut au existat probleme în ceea ce priveste calitatea apei de la cismeaua din gara Petrosani. Potrivit reprezentantilor ApaServ, reteaua este în administrarea Cãilor Ferate Române, iar în ceea ce priveste o eventualã problemã aceasta va fi remediatã.

”Gara din Petrosani este administratã de cãtre CFR iar SC ApaServ livreazã apa la limita acestei administratii. Este de datoria fiecãrui utilizator sã aibã grijã de retelele proprii, societatea livreazã apã pânã la punctul de bransament care face diferenta între domeniul public si cel privat. la punctul de bransament se asigura normele de calitate a apei si de debit iar în interior este obligatia proprietarilor sã si le mentinã. Noi luãm analize de la consumatorul final si dacã sunt probleme încercam sã remediem aceste probleme. Dacã un agent economic nu-si rezolvã problemele nu putem decât sã sistãm furnizare cu apã”, a mai spus sursa citatã. În municipiul Petrosani sunt patru cismele, toate din acestea fiind functionale.

Monika BACIU