Testoase ninja si bonuri de combustibil suficiente pentru a face ocolul pãmântului. 

Asta s-a descoperit la Spitalul municipal din Lupeni în urma unui control al Curtii de Conturi realizat în urmã cu trei ani. Acum, fostul manager de la acea vreme a unitãtii medicale, Mariana Mateescu, va rãspunde în fata magistratilor.

”În acest moment am o citatie la spitalul din Lupeni pentru cã în datã de 16.09 vom fi chemati în instantã, doamna Mateescu Mariana fost manager al spitalului din Lupeni a fost trimisã în judecatã pentru abuz în serviciu contra intereselor publice într-un dosar penal în care va trebui sã rãspundã pentru niste fapte pe care le-au constatat cei de la Curtea de Conturi încã din anul 2010. A fost o decizie a celor de la Curtea de Conturi prin care se spunea cã a fost prejudiciat spitalul cu mai multe miliarde de lei vechi. În acel moment nouã conducere a trebuit sã facã o plângere penalã si sã se

constitue ca parte civilã pentru cã decizia celor de la Curtea de Conturi a fost definitivã. Ea putea fi contestatã în instantã dacã doamna manager de la acea datã considera cã este incorectã, nu a fost contestatã ba din contrã s-a dat un rãspuns fals cãtre Curtea de Conturi prin care se preciza cã au fost gãsite solutii prin care se puteau rezolva acele probleme. Dacã actualul manager nu fãcea aceasta plângere ar fi rãspuns el penal pentru cã legea spune clar cã orice conducãtor duce la îndeplinire aceste decizii”, a declarat Gabriel Lungu, presedintele Consiliului de Administratie al spitalului municipal Lupeni.

Spitalul din Lupeni a fost preudiciat cu sume importante de bani. Reprezentantii unitãtii medicale sperã ca în urma procesului sã recupereze o parte din sumã, iar ulterior sã investeascã banii pentru modernizarea unitãtii.

1-1”Va trebui sã recuperãm suma de bani cu care a fost prejudiciat spitalul din Lupeni, este vorba de un dosar de asistenta juridicã de 1,5 miliare de lei din care nu se pot justifica 700 de milioane de lei cheltuieli cu asistenta juridicã în sensul cã au fost cumpãrate tot felul de obiecte pe care s-au plãtit asigurãri, iarba de gazon, asigurãri personale, s-au cumpãrat testoase ninja, s-au plãtit notele telefonice. Orice mai putin ce avea legãturi cu spitalul. S-au depus bonuri, în copii xerox, cvare erau cumpãrate din orã în ora de la OMV Petrosani care puse cap la cap ar fi putut sã se dea inconjorul Ecuatorului de douã ori si jumãtate”, a mai spus Gabriel Lungu.

Dosarul penal care are ca obiect ”abuz în serviciu contra intereselor publice”, în care fostul manager al unitãtii medicale din Lupeni are calitatea de inculpat este înregistrat pe rolul Judecãtoriei Petrosani, iar primul termen este în data de 16 septembrie anul curent.

Monika BACIU