9Politistul Adrian Sucilã a depus, prin apãrãtorul lui, o cerere de recuzare a instantei desemnatã sã judece dosarul de corupere sexualã, act sexual cu un minor si furt, care a fost pusã în discutie la termenul de ieri, 17 iunie.  Apãrarea a invocat în cererea de recuzare mai multe motive.

“La termenul trecut, judecãtorul a revenit asupra unor cereri care  fuseserã anterior admise de cãtre celãlalt judecãtor, lucru care mi s-a pãrut suspect pentru cã din moment ce o probã a fost admisã, trebuie sã existe motive temeinice ca sã se revinã asupra ei, iar acest lucru nu a fost motivate de cãtre instantã. Asta ne-a ridicat serioase dubii si semne de întrebare cu privire la impartialitatea judecãtorului de caz”,  ne-a declarat avocatul apãrãrii, Daniel Tomescu.

La termenul de ieri, însã, s-a stabilit cã aceastã solicitare va fi analizatã pânã în data de 9 septembrie, atunci când va avea loc un nou termen de judecatã în primul dosar în care Adrian Sucilã este cercetat, respectiv cel de act sexual cu un minor, corupere

sexualã si furt. De asemenea, sãptãmâna trecutã, la Judecãtoria Petrosani a avut loc si ultima înfãtisare înainte de vacanta judecãtoreascã în cel de-al doilea dosar al lui Sucilã, respectiv cel de pornografie infantilã.  Instanta a acordat termen de judecatã în acest caz data de 10 septembrie.

Luiza Andronache