10Doi tineri jurnalisti din Valea Jiului au pus bazele unui proiect îndrãznet, sub genericul HD.365.RO. Fratii Ilie si Cornel Pintea au dat click si au lansat vineri seara, într-un spatiu neconventional, la o cafenea, primul lor proiect media de amploare. Practic, cei doi vor sã punã on line toate evenimentele importante, altfel decât în maxim 2 minute cât poate tine o stire la radio sau tv. Asta pentru cã jurnalismul on-line este în plinã ascensiune si cei doi au vrut sã fie pionierii din Valea Jiului.

Si-au invitat prietenii si nu au fost putini cei care au ajuns, printre ei numãrându-se chiar si politicieni importanti ai momentului.

Proiectul celor doi, care au o experientã vastã în domeniu, ambii lucrând de mai multi ani în media din zona Vãii Jiului, este unic si inedit. „Vãzut, filmat postat!, asa au gândit cei doi ideea media on-line si primul click aputut fi dat vineri dupã ora 17:31.

„Jurnalismul din Valea Jiului nu putea sã rãmânã doar aici în arealul nostru geografic. Dacã suntem sau nu oameni de culturã, dacã acceptãm jurnalismul de calitate, atunci, evenimentul este unul demn pentru un început. Un început scris de niste oameni de presã, pentru care valoarea este datã de prezenta celor care le-au venit la lansare, pentru cã nu au fost putini. Îi salut pe cei care vor duce, prin intermediul internetului, evenimentele de aici în întreaga lume, dincolo de granitete Vãii Jiului. Oriunde pe mapamond vom putea sã vedem ceea ce produs fratii Ilie si Cornel Pintea”, a spus în deschiderea evenimentului, jurnalistul Tiberiu Vintan.

10-1Ilie Pintea spune cã ideea unui site on-line i-a venit ca o necesitate a timpurilor pe care le trãim si pentru cã are de gând sã prezinte lumii o altã fatã a Vãii Jiului, cu evenimente culturale care nu îsi gãsesc mereu loc în media, dar pe care multi ar vrea sã le urmãreascã. „Avem pe site o sectiune în care se recitã poezii, este si o întreagã sectiune „made by Ion Barbu”, dar si multe alte sectiuni de culturã, pentru cã de asta ne ocupãm noi. Vã invit sã vizitati site-ul si sã ne dati chiar sugestii”, a spus Ilie Pintea, jurnalist, corespondentul din Valea Jiului pentru postul national de radio, Radio România Actualitãti. De partea tehnicã se ocupã fratele sãu Cornel Pintea, care este unul dintre cei mai buni în domeniul sãu. Însusi primarul Tiberiu Iacob Ridzi a tinut sã le fie aproape la inaugurare si sã le ureze mult succes celor doi. „Se pare cã acesta este trend-ul în media, cel on-line si, dacã tot e Haralambie Vochitoiu prezent, sã le facã si o recalificare! Felicitãri pentru initiativã si cred cã v-ati sãturat „sã lucrati doar pentru altii” si e un lucru lãudabil, ca orice initiativã de acest fel nu poate fi decât un câstig pentru meseria voastrã”, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

CE ESTE hd365.ro?

10-2Locul în care gãsesti tot ce meritã vãzut în Valea Jiului. Concerte, evenimente din viata comunitãtii, declaratii ale celor care ne conduc. DE CE hd365.ro? Pentru cã online poti avea acces la mai mult  continut decât la posturile locale de televiziune. CE VEZI PE hd365.ro? – Imaginea Vãii Jiului, asa cum n-o vezi altundeva: concerte la care ai fost,  artistii din comunitatea noastrã sau personaje cunoscute, în ipostaze inedite.

Diana Mitrache