6Douã femei din Valea Jiului au fost recent victimele unor indivizi, care au sunat în numele copiilor lor, respectiv al unui concurs cu premii. Una dintre femei e din Aninoasa si a fost aproape pãgubitã de 9.000 de lei, pentru a-si „salva” fiica din Spania, iar cea de a doua este din Petrosani si a rãmas fãrã 1.000 de lei, în timp ce spera sã câstige 10.000 de euro.

Politistii fac acum cercetãri si ne explicã modul în care au decurs lucrurile si cum au reusit sã blocheze tranzactia bancarã la timp. „În data de 11.06.2013, Politia Orasului Aninoasa a fost sesizatã de cãtre o femeie în vârstã de  42 de ani, din Aninoasa, care a reclamat faptul cã a fost contactatã telefonic de o persoanã de sex masculin care s-a recomandat a fi ,,avocat”, si care i-a spus cã fiica ei a avut un accident de circulatie în Spania, unde lucra, din care a rezultat decesul victime (un copil). Pentru care „avocatul” „sã rezolve cazul”, a solicitat sã i se trimite urgent suma de 3000 de euro, indicându-i la telefon un numãr de cont detinut de o altã persoanã. Partea vãtãmatã a ridicat de la agentia din Petrosani a unei unitãti bancare  suma de 9000 lei, lichidând astfel douã depozite pe care le detinea la acea unitate, sumã de bani pe care a virat-o ulterior în contul indicat de „avocat”. Ulterior, partea vãtãmatã a reusit sã ia legãtura telefonic cu fiica ei, aflatã în Spania, aceasta spunându-i cã nu a comis nici un accident rutier si cã a fost înselatã. În cauzã se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de înselãciune în vederea identificãrii  autorului. Din fericire, politistii au reusit blocarea contului în care au fost virati banii, astfel încât prejudiciul a fost recuperat integral”, spune Bogdan Nitu,purtãtor decuvânt al IPJ Hunedoara.

Cealaltã femeie e din Petrosani si a fost sunatã acasã de cineva care i-a spus cã a câstigat o sumã de bani, dar, pentru a intra în posesia premiului, trebuie sã depunã o sumã de bani într-un cont. „În data de 11.06.2013, s-a prezentat la sediul Politiei Municipiului Petrosani o femeie în vârstã de 68 de ani, din municipiul  Petrosani,  care a sesizat faptul cã în dimineata zilei de 11.06.2013, a fost contactatã pe telefonul fix la domiciliu de cãtre o persoanã de sex masculin care s-a recomandat cã este reprezentant al unei societãti de telefonie, iar numãrul sãu de telefon a fost tras la sorti ca fiind câstigãtorul unui premiu în valoare  de 10.000 Euro. Pentru a intra în posesia  premiului, pãrtii vãtãmate i s-a solicitat  sã depunã într-un cont, pe numele unei persoane indicate de apelant, suma de 1.000 lei. Ulterior, femeia a  constatat  cã a fost înselatã si a depus plângere la Politia Municipiului Petrosani pentru sãvârsirea infractiunii de înselãciune, politistii efectuând cercetãri în vederea identificãrii autorilor si a recuperãrii prejudiciului”, a declarat Bogdan Nitu.

Diana Mitrache