11Pregãtiri la scenã deschisã pentru elevii lui Nicolae Nicoarã. Tinerii care fac parte din Ansamblul de dansuri populare Parângul, acompaniati de formatia de cântãreti si câtiva tineri de la Deva, au fãcut „antrenamente” chiar în centrul municipiului Petrosani. Tocmai pentru cã, spun cei care au avut ideea, spatiul este mult mai adecvat pentru ceea ce vor demonstra în  Turcia, acolo unde participã la un festival.

Scena amfiteatru din zona Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petrosani a fost numai bunã pentru repetitiile dansatorilor si asta o recunoaste si coregraful, în aplauzele publicului strâns ad-hoc. „Ne pregãtim pentru un turneu în Turcia, unde vom sta douã sãptãmâni. Acolo vom dansa mult în piete publice si sala noastrã de repetitii este mult prea micã pentru ceea ce vrem noi sã arãtãm. Sunt elevi de liceu, si pentru cã mai mult de jumãtate din ansamblul nostru nu poate participa la turneu. Atunci i-am invitat pe cei de la Liceul Sigismund Todutã din Deva sã participe împreunã cu noi. Ei au venit special de la Deva pentru repetitii si am decis sã le facem în aceastã locatie adecvatã”, a declarat Nicolae Nicoarã, coregraful ansamblului Parângul al Casei de Culturã a Studentilor din Petrosani.

11-1Repetitiile au fost, însã, aplaudate la scenã deschisã de privitorii, care s-au adunat în zona amfiteatrului si demonstratiile tinerilor dansatori au fost apreciate de spectatori. Ansamblul Parângul va sta douã sãptãmâni în Turcia, unde vor reprezenta România la festivalul de folclor si dansuri populare, alãturi de alte tãri participante. În plus, jumãtate din costul deplasãrii este sustinut de Consiliul Local al municipiului Petrosani.

Diana Mitrache