9Hidrologii ne atentioneazã cã revin ploile. O nouã atentionare a intrat în vigiare marti la ora 15,00 si Jiul este posibil sã iasã din albii.

De altfel, de la miezul noptii de marti spre miercuri, pe râurile din bazinul hidrografic al Jiului se instituie cod portocaliu. „Potrivit unui comunicat ce ne-a fost remis, din data de 11.06 2013 ora 15,00 si pânã miercuri 12.06.2013 ora 18,00 avem cod galben de precipitatii. Sunt asteptate debite mari, care pot depãsi 70 de litri pemetru pãtrat. În plus,miercuri la ora 0,00 intrãîn vigoare un cod portocaliu de inundatii pe Jiul superior si  mijlociu”, a declarat Sorin Corici, seful Sistemului Hidrotehnic Valea Jiului.

În acest interval de timp, sase judete vor fi grav afectate din cauza precipitatiilor. Potrivit avertizãrii INHGA, se instituie cod portocaliu, valabil miercuri între orele 00.00 – 18.00, pentru riscul de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie si cresteri rapide de niveluri pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cerna (judetul Caras Severin), Jiu superior (judetele Hunedoara si Gorj), afluentii Jiului din judetele Gorj si Mehedinti si afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Vâlcea si Olt.

Diana Mitrache