8Inspectorii ITM au finalizat si cercetarea în cazul accidentului suferit de omul de afaceri Nicolae Negru din Petrosani, în urma cãruia si-a pierdut viata. Acesta a fost catalogat drept accident de muncã.

Omul de afaceri Nicolae Negru se îndrepta spre locul de muncã, respectiv centrul de fier vechi pe care îl detinea la Petrila, în momentul când, din cauza vitezei, a zburat pur si simplu de pe podul de la Dãrãnesti, iar din cauza rãnilor grave, a murit. Accidentul este catalogat drept unul de muncã de cãtre inspectorii ITM Petrosani. „Din certificatul medico-legal s-a stabilit cã omul a murit datoritã vãtãmãrii violente si leziunilor, dar pe fondul unui infarct. Deci, cauza mortii nu a fost infarctul, ci leziunile post infarct. Din cercetarea noastrã am constatat cã omul de afaceri se îndrepta în interes de serviciu spre punctul de lucru de la Petrila si cã în acea zi a fost suprasolicitat psihic. Chiar si infarctul putea sã fi aibã legãturã cu problemele de la servici si  ca atare, în conformitate cu prevederile legale, cu articolul 5, litera G cu definitia accidentului de muncã, unde se spune cã accidentul care are ca urmare o vãtãmare violentã a organismului în legãturã cu procesul de muncã sau, în cazul acesta, chiar dacã este accident de circulatie, se dovedeste cã omul era în interesul serviciului, se îndeplinesc conditiile din lege pentru a fi încadrat si ca accident de muncã, nu doar ca accident de circulatie”, ne-a declarat Ileana Bodea, sef SSM- ITM Petrosani.

În data de 25 februarie 2013, cunoscutul afacerist din Petrosani, Nicolae Negru, a pierdut controlul volanului masinii Hyundai Accent cu care se deplasa în directia de mers Petrosani – Bãnita. Dupã ce a iesit de pe carosabil, masina s-a izbit violent de parapetii de pe marginea podului, plonjând în gol peste 20 de metri, pânã pe marginea râului Jiu. Bãrbatul în vârstã de 43 de ani nu a mai avut nicio sansã la impactul cu solul, acesta fiind singur în masinã.

Luiza Andronache