Liga lui Cozma functioneaza in „pribegie”

Dupa 12 ani in care a stat intr-un spatiu al Companiei Nationale  a Huilei Petrosani, unde functioneaza si Statia de Salvare Miniera SALVAMIN Petrosani, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului a ajuns in „pribegie”.

Infiintata de Miron Cozma, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului traverseaza o perioada mai putin propice. Cu datorii mari, inca de pe timpul mineriadelor, pe care le are achitat la bugetul de stat, LSMVJ a ramas si fara sediu. Chiar daca inca mai reprezinta interesele a 1800 de oameni din Valea Jiului, angajati ai Companiei Nationale a Huilei Petrosani, LSMVJ a fost nevoita sa plece din spatiul in care a functionat inca din anul 2000. CNH le-a pus la dispozitie respectivul spatiu pentru ca asa era stipulat in Contractul Colectiv de Munca. „Asa a vrut domul director Jujan”, s-a multumit sa declare presedintele LSMVJ, Zoltan Lacatas referindu-se la faptul ca au fost nevoiti sa plece din spatiul de la SALVAMIN. ªi cum cotizatiile sunt tot mai putine, iar datoriile mari, reprezentantii Ligii s-au vazut intr-o situatie dificila, dar ajutorul a venit de la Blocul National Sindical la care este Liga afiliata. Acestia au inchiriat un sediu, in care si LSMVJ isi desfasoara acum activitatea.

Conform calculelor facute de finantisti, LSMVJ trebuie sa achite catre stat datorii de peste 1,1 milioane de lei, suma reprezentand daune produse economiei nationale in timpul mineriadelor.

Practic, penalitatile si majorarile de intarziere depasesc cu mult datoria in sine. Astfel,  valoarea efectiva a sumei de plata este de 68.602 lei, iar diferenta o reprezinta penalitatile si majorarile de intarziere.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Liga lui Cozma functioneaza in „pribegie”

  • 23 februarie 2012 la 05:56
    Permalink

    Ajutorul a venit de la gorjeanul fost Turnator de Securitate dovedit Ion Pisc Scarlatescu de la BNS.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.