7Familia unui bãrbat din Petrila este aproape înnebunitã de griji de o sãptãmânã de zile. Rudele trebuiau sã-l scoatã din spital, de la Psihiatrie, dar el nu a mai fost vãzut, drept pentru care a fost anuntatã disparitia lui.

Faur Gheorghe Pavel, un bãrbat de 51 de ani din Petrila, a fost externat de la sectia de Psihiatrie a Spitalului de Urgentã Petrosani în ultima zi a luni mai, iar de atunci este de negãsit. Rudele îl cautã peste tot, îngrijorate. „ A fost internat acum douã sãptãmâni la Psihiatrie, iar pe data de 31 mai ne-am dus dupã el ca sã-l aducem acasã. Nu a vrut sã vinã, iar noi am iesit afarã din salon, apoi din sectie, pentru a se ridica din pat ca sã meargã cu noi.  Între timp, dupã ce noi am plecat din policlinicã, acolo unde este sectia de psihiatrie, el s-a dus cu o infirmierã sã-si ia hainele. Noi l-am tot asteptat, dar el a plecat singur. De atunci, din data de 31 mai, nu mai stim nimic de el”, ne-a declarat Constantin Cristea, nepotul.

Bãrbatul este cunoscut de aproape toatã viata ca având probleme psihice, însã sora în grija cãruia se afla, spune cã nu are comportament violent. El suferã de schizofrenie gradul I. “De când a murit sora mea, el era la mine, nu puteam sã-l lãsm singur, pentru cã asa era situatia. El este bolnav de când îl stiu eu, dar nu este agresiv si nu face probleme”, a afirmat si sora acestuia, Florica Faur.

În trecut, bãrbatul a mai plecat de acasã, dar de fiecare datã a fost gãsit. O datã a fost la Tg. Jiu, iar a doua oarã a fost gãsit de rude la o familie de rromi din zona Coloniei Petrosani. „Dupã câte am înteles de la doamna doctor Rogojanu, el s-ar fi dus la Lupeni, la un coleg de salon. Mai mult de atât nici eu nu vã pot spune. Am fost la Politie pe data de 1 iunie si am fãcut o sesizare”, a mai declarat Constantin Cristea.

Toti cei care pot da informatii în legãturã cu acest bãrbat sunt rugati sã apeleze numãrul unic 112 sau sã se adreseze celei mai apropiate sectii de politie.

Luiza Andronache