Desi se lauda cu tot felul de proiecte inovatoare, Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, nu le-a cuprins in bugetul de anul acesta, votat de aripa PSD+PNL.

”Cei din PSD au votat cum trebuia. Chiar daca sunt proiecte pe care Buhaescu le trambiteaza peste tot, acestea nu sunt trecute in buget. Nu sunt trecute nici macar contributia primariei, cheltuielile neeligibile sau TVA. Dar sunt prinse dobanzile si comisioanele pentru imprumutul de miliarde pe care vrea sa-l faca. Mai mult, avem 270.000 de lei pentru dobanzi, dar nu avem prins imprumutul pe care vrea sa il faca”, a declarat Daniel Moraru, consilier local PRM.

Consilierul de la Romania Mare mai spune ca Buhaescu nu are de gand sa faca nimic pana in iunie, deoarece asteapta rezultatul alegerilor.

”Proiectul cu spitalul, cel cu folclorul, nu sunt nici ele trecute in buget. Daca se va apuca de lucru la spital, o va face prin mai. Adica va da senzatia ca se incep lucrarile, dupa care va renunta la ele”, mai spune Moraru.

Consilierul independent Ion Stanescu spune ca nu se astepta ca bugetul sa fie votat asa cum ar fi trebuit. ”Proiectele cu care se lauda el nu au fost prinse in buget, ci doar dobanzile si comisioanele la banii pe care vrea sa ii imprumute. El se lauda cu acele proiecte, dar nu are bani pentru ele. Probabil asteapta alegerile si vede dupa aceea ce va face si daca va face ceva”, precizeaza Stanescu.

Cat despre consilierii PSD si mai nou PNL, care voteaza cum ordona Buhaescu, Stanescu nu are prea multe motive de lauda: ”Unii dintre ei, saracii, nici nu stiu ce voteaza, actioneaza doar la semnul mariei sale, Buhaescu. Probabil ii intereseaza lista viitorilor consilieri locali, care va fi stabilita in functie de cat de frumos stiu sa se gudure. Dureros este ca Buhaescu acuza puterea, cand el face toate rautatile si ilegalitatile cu o deschidere mult mai mare. E o mare dictatura in tot ce face el, chiar si in primarie, unde oamenii sunt ingroziti de el”.

Sorin Sanda, presedintele PPDD Uricani, este de parere ca toate vorbele primarului Buhaescu cu privire la proiectele legate de modernizarea Unitatii Medico Sociale si celui legat de folclor sunt simple aberatii.

”El numai da din gura, dar nu a venit cu nici un contract clar, in care sa demonstreze ca le va si realiza. Oricum este dubios ca vrea sa modernizeze o cladire pe care in mandatul lui a mai modernizat-o de doua ori. Individul acesta are probleme atat cu logica, cat si consilieri foarte prosti de imagine, care il invata sa minta, in loc sa vina cu fapte concrete. Daca ar avea dreptate, ar veni cu acte doveditoare, care sa arate ca el are dreptate, nu sa improaste cu noroi in toata lumea. Dar probabil ca statul indelungat in dulapurile si debaralele oamenilor din Uricani – cum singur se lauda ca face pe la televizor – dauneaza grav sanatatii mintale. Mai mult, ideea indatorarii uricanenilor pe urmatorii 20 de ani i-a venit tot in momentul in care ma spiona pe mine din dulap sau debara, ca nici el nu mai stie”, spune Sorin Sanda.

Danut Buhaescu nu a putut fi contactat de reporterii Cronicii Vaii Jiului. Probabil era printr-o alta debara sau alt dulap, incercand sa-i spioneze pe uricanenii care nu-l agreeaza. Ori ii dadea lui Mitica Panti noi ordine de urmarire a jurnalistilor care nu se lasa mituiti de catre el.

Anamaria NEDELCOFF