11Valea Jiului va fi invadatã de sportivi pe douã roti la acest sfârsit de sãptãmânã. La Straja va avea loc prima etapã a Campionatului National de Enduro. Cai putere, adrenalinã si noroi la înãltime.  Aproape 100 profesionisti pe douã roti din douã tãri, România si Ungaria, vor fi în acest week-end în Valea Jiului, la Straja, unde are loc un concurs profesionist de enduro.

„Suntem foarte fericiti cã în Straja se tine încã odatã un eveniment de mare importantã pentru sportul extrem din tarã, prima etapã de campionat national al enduristilor. De asemenea, avem si deosebita plãcere de a tine o etapã comunã si cu cei din campionatul national al Ungariei”, ne-a declarat Sorin Sandu, organizator.

Aceastã etapã este una dificilã, iar concurentii sunt doar din rândul profesionistilor. „Noi suntem din cei care au alergie la asfalt. Mergem doar pe cãrãri de munte, cât mai grele si cât mai “asfaltate” cu noroi. Traseul are 60 de km si vor fi câte douã ture în fiecare zi, 120 de km sâmbãtã, 120 duminicã, în total 240 de km.  11-1Vom avea si douã probe speciale, cronometrate, enduro test si cross test”, a mai declarat Sorin Sandu.

Startul se dã sâmbãtã dimineata, iar competitia se va încheia duminicã dupã-amiaza.

Luiza Andronache