Minerii din Valea Jiului vor lua salarii mult diminuate în luna iunie. Plata se va face într-o lunã în care ortacii îsi vor lua concedii, dar vina e legatã de posturile lucrate.

Potrivite celor care conduc cele douã societãti care gestioneazã activitatea unitãtilor miniere din Valea Jiului, respectiv Societatea Nationalã de Închideri de Mine si Societatea Nationalã a Huilei din Petrosani, salariile vor fi în conformitate cu munca prestatã si diminuate din cauzã cã posturile lucrate sunt mai putine decât într-o lunã obisnuitã. „Vor încasa salarii mai mici, pentru cã în iunie vom avea 19 posturi lucrate. De obicei, într-o lunã avem 21 sau 25 de posturi lucrate si acum sunt si Rusaliile în data de 24 iunie,când din nou va fi zi nelucrãtoare. Asase justificã faptul cã în 15 iulie, în perioada de concedii, minerii vor primi salarii mai mici. E o situatie similarã cu cea din luna decembrie, dacã vreti sã facem o comparatie”, spune Nicolae Drãgoi, directorul general al Societãtii Nationale a Huilei din Petrosani.

Situatie este similarã si la Societatea Nationalã de Închideri de Mine, unde ortacii vor avea la fel salariile mai mici, conforme cu posturile lucrate.

Diana Mitrache