Medic în concediu, pacient trimis la consultatii la 100 de kilometric

6Tratat cu indiferentã. În cursul dupã amiezii de ieri un bãrbat din Petrosani s-a prezentat în serviciul de urgentã al Spitalului de Urgentã din Petrosani acuzând dureri si arsuri la nivelul ochilor dupã ce i-a sãrit diluant în ochi. 

Bãrbatul acuzã cã în serviciul de urgentã nu i s-a fãcut absolut nimic în afarã de o fisã de înregistrare, personalul medical spunând cã nu existã medic oftalmolog si cã va trebui sã meargã la spitalul de la Deva pentru a se putea trata.

”Am fost la urgentã pentru cã mi-a sãrit diluant în ochi si de la urgentã mi s-a spus cã nu existã medic si eu trebuie sã merg la Deva. Eu abia stau si deschid ochii si pot sã-mi rezolve problemele. Nu mi s-a fãcut absolut nimic, mi s-a fãcut o fisã si mi s-a zis sã merg la Deva pentru cã nu au medic pentru cã este în concediu. Nu se poate sã se facã asa ceva pentru cã plãtim toti CAS, suntem toti contribuabili si oamenii trebuie tratati ca atare nu trimisi în alte pãrti pentru cã aici nu se rezolvã absolut nimic. Probabil voi astepta pânã mâine sã merg la un medic dacã o sã-mi mai revin dacã nu va trebui sã merg la Deva pentru cã nu am ce sã fac pentru cã altã alternativã nu este” a declarat Marius Alexandru.

Reprezentantii Spitalului de Urgentã din Petrosani spun cã din cauza faptului cã medicul oftalmolog este un concediu de odihnã, singurul medic oftalmolog de la aici, sectia nu poate functiona pânã la întoarcerea acestuia din concediu.

„În spital existã doar un medic oftalmolog, doctorita Murariu, care în aceastã perioadã este în concediu de odihnã. Pe perioada concediului de odihnã la Spitalul de Urgentã din Petrosani nu existã medic oftalmolog.

Pe aceastã perioadã sectia nu are cum sã functioneze ca atare si personalul medical este în concediu de odihnã. Pacientul a venit în serviciul de urgentã, a fost vãzut de medicul de acolo, i s-a spus care este situatia ca pe Valea Jiului nu existã cineva de gardã pe oftalmologie si a fost îndreptat spre Deva” a declarat Alin Vasilescu managerul Spitalului de Urgentã din Petrosani.

Nici alte sectii ale spitalului nu stau mai bine din acest punct de vedere pentru cã doar un singur medic nu este de ajuns pentru a avea o gardã completa un ar fi nevoie de patru medici. La nivelul altei  sectii medicul care este mai are putin timp si va iesi la pensie.

„Pentru a avea o listã de gardã pe o anumitã specialitate este nevoie de patru sau cinci medici iar în Valea Jiului la ora actualã de toti sunt trei. Existã si alte secii care au doar un singur medic cum ar fi oncologia, neuropsihiatria infantilã unde si doamna doctor care este acolo se apropie de pensionare” a mai precizat Vasilescu.

Sistemul medical este încã unul bolnav. În spitale sunt putini medici care asigurã asistenta medicalã. De cele mai mult ori, numãrul medicilor este mult prea mic comparativ cu cel al pacientilor. Toate aceste nemultumiri care vin din partea simplilor oameni care se prezintã în serviciul de urgentã sau stau cu orele la usile cabinetelor din spital nu sunt în totalitate din vina personalului medical, ci sistemul medical de la noi din tarã este singurul care face si va face în continuare tot mai multe victime.

Monika BACIU

2 comentarii la „Medic în concediu, pacient trimis la consultatii la 100 de kilometric

  • 6 iunie 2013 la 21:50
    Permalink

    Este Doctor bun la Lupeni si are aparate mai bune sau nu mai se poate iesi la pensie ( a expirat profesional).
    Inchideti sectia si trimiti angajatele acasa …..spital de urgenta……

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.