Una dintre firmele controlate de senatorul PPDD Haralambie Vochitoiu, datoare vândutã cãtre diverse societãti care i-au cerut chiar insolventa în instantã, a pus mâna pe o gãinã cu ouã de aur, mai ales în vremuri de recesiune. Pentru fix 18 trepte pe care le construieste, Art Forest Company Petrila a primit un contract cu o valoare estimativã de 28.000  de lei. O sumã imensã, spun cei din domeniu!

Municipalitatea din Petrosani a decis sã repare cele 18 trepte de la Piata Centralã din Petrosani, de care mai multi localnici s-au plâns cã sunt impracticabile si cã îsi rup gâtul dacã încearcã sã le coboare. Iar contractul a ajuns, cum-necum, taman pe mâna unei firme controlate de senatorul PPDD, Haralambie Vochitoiu, Art Forest Company, societate implicatã într-o serie de scandaluri, mai ales financiare. Suma alocatã din bani publici este mai mult decât generoasã, respectiv 28.000 de lei, adicã 280 de milioane de lei vechi pentru o lucrare fãrã prea mare dificultate. Practic, angajatii lui Vochitoiu trebuie sã spargã actualele trepte, fix 18 la numãr, si sã le reconstruiascã. „Este un deviz estimativ. Art Forest Company a prezentat oferta cea mai bunã”, a declarat seful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si privat (SPADPP), Aron Dumitrescu. Acesta a precizat cã nu neapãrat suma va rãmâne egalã cu cea din devizul estimativ si spune cã decontul se face în functie de cantitatea de materiale folosite, la care se adaugã, evident,

manopera. Trebuie precizat însã cã, în baza calculelor fãcute de reprezentantii Art Forest Company o treaptã costã mai multe de 1.500  de lei. De precizat cã, în timp ce Vochitoiu e pe cale sã încaseze din bani publici aproape 300 de milioane pentru o scarã, specialistii spun cã suma este exageratã. Cei care lucreazã în domeniu ne-au declarat cã întreaga executie, cu tot cu fortã de muncã, s-ar cifra la 5.000 – 6000 de lei sau, maximum – maximorum 10.000 de lei ceea ce este însã, deja, foarte mult. Iar pânã la 28.000 de lei mai este cale lungã…

Prinsã într-o grãmadã de scandaluri

1-1Haralambie Vochitoiu sustine, mai nou, cã nu are nicio legãturã cu acea firmã, dar în anii trecuti era chiar în acte actionar majoritar. În plus, a fost chiar citat de instantã în calitate de asociat în procesele comerciale intentate de diversi parteneri de afaceri care au bani de recuperat de la Art Forest, iar unii au cerut chiar insolventa societãtii controlate de senatorul hunedorean. Art Forest Company, care functioneazã la iesirea din Petrosani, este aceeasi firmã unde angajatii ApaServ au descoperit un bransament ilegal.

?i tot Art forest este societatea care, prin 2007, a încercat un perfect trafic de influentã pentru o lucrare la Teatrul „I.D. Sârbu” din Petrosani, trafic de influentã devoalat chiar de presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot. Este vorba despre licitatia pentru atribuirea lucrãrii de mansardare a Teatrului din Petrosani, pentru care Consiliul Judetean Hunedoara a alocat 300.000 de lei. Cel mai puternic scandal în care a fost implicatã aceastã societate a avut loc în 15 septembrie 2007, când o angajatã, Anisoara Uliu, si-a pierdut viata dupã ce s-a curentat la o betonierã. La cercetarea accidentului, inspectorii de muncã au descoperit mai multe nereguli grave pentru care firma controlatã de Haralambie Vochitoiu a fost sanctionatã cu amendã contraventionalã.

Presedinte al PPDD Hunedoara din luna martie a anului trecut, dupã ce a fost exclus din PSD, Haralambie a ajuns senator de Valea Jiului, prin redistribuire, în decembrie 2012.

Carmen Cosman